Klub závodníků veteránů ocenil jubilanty roku 2022

V sobotu 5. listopadu 2022 se ve Smetanově sále klubového domu konala schůze Klubu závodníků veteránů, jednoho z největších pobočných spolků Autoklubu ČR. Sdružuje desítky legend motoristického sportu, ať již se jednalo o reprezentanty, vrcholové a výkonnostní jezdce, ale i organizátory a činovníky motoristických soutěží.

Přítomné členy Klubu závodníků uvítal Jan Šťovíček, prezident Autoklubu České republiky. Poděkoval jim, že jsou stále aktivní, zajímají se o dění v motoristickém sportu a motorismu. O uvedení legendární královny volantu Elišky Junkové do Síně slávy Mezinárodní federace veteránských vozidel FIVA informoval František Čečil, viceprezident Autoklubu ČR pro zájmovou činnost. Zpráva byla přijata bouřlivým potleskem auditoria.

Klubu závodníků veteránů předsedá Evžen Erban, bývalý československý motocyklový závodník, reprezentant, trenér v ploché dráze a ředitel nejstaršího plochodrážního závodu na světě, Zlaté přilby města Pardubic. V úvodní zprávě informoval o činnosti Klubu v tomto roce. Po delší odmlce způsobené omezením kvůli koronavirové pandemii se letos opět konala hned dvě setkání jezdců motocyklových Šestidenních v klubovém domě Autoklubu ČR. Po dvouleté přestávce se ve Stříbře konal Memoriál Josefa Hřebečka v motokrosu za účasti velkého počtu jezdců a slavných pamětníků, na který Klub závodníků veteránů věnoval pohár pro nejstaršího jezdce. Zároveň tady uctili památku pana Hřebečka, špičkového motokrosaře a později trenéra naší reprezentace, položením květin k jeho pomníčku. Z popudu pánů Baborovského, Churavého a Velkého, díky rodině pana Jaroslava Falty, přátel a kosteleckých pořadatelů byl v srpnu uspořádán nultý ročník Memoriálu Jaroslava Falty. Právě tady v Peklovské rokli mistr Falta, legenda českého motokrosu, nositel státního vyznamenání prezidenta republiky, zvítězil ve finále domácího šampionátu dvěstěpadesátek. Členové Klubu závodníků veteránů se letos také účastnili jedněch z nejvěhlasnějších veteránských soutěží u nás, 1000 mil československých a Zbraslav–Jíloviště.

Jubilanti, slavící letos 80., 85. a 90. narozeniny, převzali blahopřání a poděkování z rukou Jana Šťovíčka, Františka Čečila, Evžena Erbana a místopředsedkyně Klubu závodníků veteránů Evy Buriánkové.

Jubilanti Klubu závodníků veteránů 2022

80 let

Eva Davidová

Miloš Dibelka

Milan Dubský

Josef Keřka

Josef Kočka

Jan Kreissl

Vladimír Linhart

Jaroslav Lucák

František Magiera

Miloslav Peklo

Vladislav Prokeš

Jaroslava Šebková

František Vilde

 

85 let

Jaroslav Ježek

Stanislav Klátil

Zdeněk Mašita

Radek Mildner

Jiří Podskalský

Václav Syřiště

Josef Vlasatý

Alena Vyskočilová

 

90 let

Oldřich Beran

Robert Eliáš

Miroslav Fiala

Oldřich Horsák

Jaroslav Kratochvíl

Josef Kunce

Miroslav Libecajt

Josef Nalezenec

Emil Příhoda

František Stübchen

Otakar Šaffek

Milan Wágner

Sdílet