FIM MiniGP ovládl Gabriel Fabio Vuono, Roman Durdis skončil osmý

Již tradičním ukončením roku se pro závodníky MiniGP stává závěrečný podnik FIM MiniGP World Final. I letos byl závod součástí mistrovství světa silničních motocyklů MotoGP ve španělské Valencii. Na startu figuroval i český závodník. Roman Durdis dal do závodu maximum a v nabité konkurenci se umístil mezi nejlepší desítkou.

Roman Durdis byl už jasným účastníkem závodu a tak nemusel absolvovat jednotlivé kvalifikační závody. Své místo měl už jako jeden z nejmladších účastníků jasné. Do první ostré rozjížďky odstartoval okolo sedmého místa, které si udržoval. Také v sedmém kole závodu zajel svůj nejrychlejší čas. Pod cílovou vlajkou projel jako devátý. Závod ovládl Japonec Seiryu Ikegami. Durdis zajížďěl vyrovnané výkony, což potvrdil ve druhé ostré rozjížďce. Start měl téměř obdobný, své místo si udržoval po celou dobu rozjížďky a v závěru jízdy se mu povedlo probojovat na šestou pozici. Vítězem druhého závodu se stal italský reprezentant Gabriel Fabio Vuono.

Závod nazvaný „Super Final Race“ byl vyhlášen na 19 ostrých kol. Jezdce na motocyklech Ohvale tak čekalo 17 ostrých závodních kilometrů. Na čele panoval ostrý souboj mezi Gabrielem Fabiem Vuono a Fynnem Kratocem. Náš Roman Durdis bojoval ve druhé pětce a cílem projel jako desátý nejlepší se ztrátou 6,7 sekundy na prvního.

První i druhý závod byl hodnocen běžným způsobem, vítěz bere 25 bodů. Tak Roman získal celkově 17 bodů. Závod Super Finale byl bodován jinak, kdy vítěz získal 50 bodů, druhý jezdec 40 … Roman získal za desáté místo 12 mistrovských bodů.

Po zisku 29 bodů byl hodnocen jako osmý nejúspěšnější závodník! „Umístění je sice v první polovině, ale za mě špatný výsledek. Čekal jsem od sebe více. Příště musím být silnější,” řekl bezprostředně po závodě Roman Durdis. My našemu reprezentantovi gratulujeme a přejeme hodně štěstí v následující sezóně!

Sdílet