Filip Salač zakončil sezónu třináctým místem

Přes silné bolesti zraněné ruky si v posledním letošním závodě MotoGP ve Valencii připsal český reprezentant v kategorii Moto2 další tři body. V prvních kolech závodu se přiblížil nejlepší desítce a stabilním výkonem se po celou dobu pohyboval na bodovaných pozicích. Cílem nakonec projel na třináctém místě, dvě sekundy za dvanáctým Gomezem.

Skvělý den, ale velmi obtížný kvůli silné bolesti ruky. Začal jsem dobře, pak jsem bojoval s ostatními jezdci, ale hodně mě bolela ruka. Přesto jsme skončili třináctí a získali další tři body do šampionátu. Nemám dost slov, abych poděkoval týmu za všechno, co pro mě v této mé první sezoně v Moto2 udělal, dosáhli jsme skvělých výsledků i mého prvního pódia v této kategorii. Odvedli fenomenální práci a už se nemohu dočkat, až s nimi začnu příští rok opět spolupracovat,“ okomentoval závěr sezóny Filip Salač.

Český reprezentant tak získal ve své premiérové sezóně v kategorii Moto2 celkové dvacáté místo s pětačtyřiceti body. Nejlepší výsledkem bylo pódium při Velké ceně Thajska.

Sdílet