KOKEŠ JE JUNIORSKÝM MISTREM EVROPY, SITNIANSKÝ V ELITNÍ S1GP PÁTÝ

Poslední podnik seriálů mistrovství Evropy juniorů a S1GP v supermoto se konal v prosluněném Tremblay-en-France na okruhu Circuit Carole (Francie) v neděli 16. října 2022 a po jeho skončení se rozdávaly medaile. Právě tady Matěj Kokeš (Husqvarna) urval opět první místo a byl tak vyhlášen novým juniorským mistrem Evropy. Náš jezdec skončil před Estoncem Mathiasem Vatkinem (TM) a Španělem Ramonem Godinem (Yamaha).

V prvním závodě se Matějovi start povedl a v prvních kolech si vytvořil velký náskok, který udržel až do cíle a mohl tak v klidu protnout cílovou čáru. Za ním bojovali Mathias Vetkin (TM), Jason Van Drunen (Yamaha) a Ramon Godino (Yamaha) a do cíle dojeli ve stejném pořadí.

Ve druhém závodě se opět ujal vedení Matěj Kokeš a scénář byl stejný jako v prvním závodě. Ramon Godino (Yamaha) se po nepodařeném startu dokázal probojovat na druhou pozici, ale na první místo už pomýšlet nemohl. Mathias Vetkin (TM) byl klasifikován jako třetí.

Matěj se závodění na motocyklu věnuje od svých sedmi let. „Zúčastnili jsme se domácího závodu juniorského mistrovství Evropy ve Vysokém Mýtě, Matěj zvítězil, a to nás nakoplo. Proto jsme se rozhodli odjet celý šampionát,“ popsal jeho táta Otmar. Z titulu má Matěj samozřejmě velkou radost, chce ho stejně jako první místo na mistrovství České republiky a Rakouska obhajovat i v příštím roce.

V kategorii S1GP bojovali Thomas Chareyre (SMX) a Marc Reiner Schmidt (L30 Racing) o světový titul. Nakonec se podařilo tento titul podruhé obhájit německému jezdci Marcu Reineru Schmidtovi.

Milan Sitnianský (TMS) jim byl však v těsném závěsu (na snímku vlevo s číslem 121), když v měřeném tréninku byl pátý. V Superpole se ho štěstíčko drželo a bral 3. místo. Během prvního závodu se mu podařilo umístit se v Top10 a obsadil 8. místo. Štěstí se pak ale otočilo zády a technika zklamala. Do FastRace a Superfinále tak neodstartoval, ale i tak se mu podařilo v celkovém součtu bodů obsadit nádherné 5. místo.

Sdílet