Poslední den FIA Motorsport Games

V neděli 30. října vyvrcholily posledním dnem FIA Motorsport Games s centrem na francouzském okruhu Paul Ricard. Z české výpravy dnes byl v akci už jen Jakub Kameník a duo Dominik Šurýn – Dagmar Kamas Bělíková. Jakub si v disciplíně Karting Sprint Junior po celou dobu počínal velmi dobře. První dvě rozjížďky dokončil ve velké konkurenci na desáté příčce a před posledním dnem tak tak průběžně držel osmé místo z třiceti účastníků. To potvrdil v dnešní třetí rozjížďce třetím místem. Do finále tak startoval ze skvělé třetí řady a medaile byla doslova nadohled. Kategorie Karting Sprint Junior byla ale jednou z nejvyrovnanějších napříč celými hrami. Jakub se celý závod pohyboval v první desítce a cílem projel jako osmý. Po penalizaci jednoho ze soupeřů bere celkově senzační sedmé místo.

Jako první začínali a poslední končí slalomáři. Dominik Šurýn s Dagmar Kamas Bělíkovou po úspěšném osmifinále narazili na silný tým Německa. V souboji česká dvojice bohužel tahala za kratší konec a dále postoupili Němci, kteří později celý auto slalom vyhráli. Dominik s Dagmar si ale odváží šesté místo, které je rozhodně nad očekávání.

Letošní FIA Motorsport Games tak jsou u konce. Česká výprava získala zásluhou posádky Štajf – Zelinka a čtveřici Ondřej Kočka, Aleš Burger, Zdeněk Ošťádal, Soňa Ptáčková stříbrnou a bronzovou medaili. Prakticky všichni naši zástupci ale skončili v nejlepší desítce své kategorie, což je velmi dobrý výsledek.

Sdílet