Páteční program FIA MSG je u konce

Pořádně na obrátkách dnes nabraly soutěže v rámci FIA Motorsport Games. Většina českých jezdců se již dostala do ostré akce a několik z nich příjemně překvapilo. Prakticky více než polovinu závodu za sebou po dnešním dni mají Vojtěch Štajf s Vladimírem Zelinkou. V kategorii Rally Historic Cup drží po sedmi rychlostních zkouškách druhou příčku a zítra mají reálnou šanci vybojovat cenný kov. Na programu je 5 rychlostních zkoušek a závěrečná Medals Stage.

Nečekanou hvězdou české výpravy je po dnešním dni Martin Kadlečík. Okruhový jezdec se zkušenostmi z autokrosu se účastní disciplíny esport a vede si skvěle! Páté místo v kvalifikaci z 58 jezdců pro něj znamenalo start z první řady do čtvrtfinálového závodu druhé skupiny. Ten zcela ovládl a na zítřejším semifinále 2 se tak postaví na pole position!

Dominik Šurýn dokončil Session 2 disciplíny Auto slalom a posunul tak českou dvojici do osmifinále, ve kterém se naši utkají s Belgií. Jedenácté místo obsadil v Qualifying Heat 1 disciplíny Cross Car Senior Adam Kotaška. Kvalifikaci má úspěšně za sebou také Marco Zakouřil z disciplíny drift.

Zatímco český tým v karting endurance absolvoval dnes jen volné tréninky, velmi dobrý výsledek v kvalifikaci zaznamenal Jakub Kameník ve Sprint Junior. Ten dokončil svou kvalifikační rozjížďku na sedmém místě a mohlo to být ještě lepší. Ještě krátce před koncem kvalifikace byl čtvrtý a zajel skvěle první i druhý sektor posledního kola, bohužel ve třetím sektoru ho zpomalil soupeř a následoval drobný propad pořadím. „První den na trati provázelo prvních pět volných tréninků. Pro náš tým nová trať, nový podvozek a nové pneumatiky. Hledali jsme ideální nastavení pro co nejlepší výsledek. V měřeném tréninku jsme ve skupině obsadili 7. místo. Celkově 13. místo z celkového počtu 32 jezdců. Už teď se těšíme na zítřejší ráno, kdy budeme znovu testovat nové nastavení a budeme se snažit v rozjížďkách obsadit co nejlepší pozici, která určí místo pro start do finále,“ okomentoval pátek Jakub Kameník.

Sobota bude pro několik disciplín klíčová, některé disciplíny již budou znát své vítěze a česká výprava se tak třeba dočká prvního cenného kovu. Sledujte sociální sítě Autoklubu ČR i Czech motosport a dozvíte se vše, jako první.

 

 

Sdílet