BERNARD CUP – Setkání mistrů zakončilo sezonu

Tradiční tečkou za autokrosovou sezonou bylo i letos BERNARD CUP – Setkání mistrů v Humpolci. „Trošku mě zklamal malý počet startujících, i když chápu, že konec sezony byl hektický a těch závodů bylo strašně moc. Těší mě naopak, že jsme začali s dva roky avizovaným navážením nového materiálu na trať. Myslím, že po provedení veškerých dalších plánovaných změn se bude povrch chovat pěkně a bude to přínosem do příštích let. Tyto závody tomu nasvědčovaly. Byly nakonec hezké, počasí bylo typicky autokrosové, přesto dorazilo hodně diváků, jezdci předvedli krásné souboje a více než zdařile proběhla večerní párty. Nezbývá, než všem autokrosovým nadšencům popřát hodně štěstí a zdraví do dalších sezon. A závěrem přeji brzké uzdravení Davidovi Horákovi, který měl ve druhé rozjížďce ošklivou nehodu. Závěrem chci poděkovat všem kdo se na tomto závodě jakkoli podíleli, ať pořadatelům tak i našim sponzorům a hlavně městu Humpolec, z jehož rozpočtu byla akce podpořena,“ hodnotí akci předseda pořádajícího AMK Zálesí Humpolec Josef Špaček.

Vynikající sezonu zakončil dalším vítězstvím Petr Nikodém. „Za mě to byla super akce. Škoda jen, že nedorazilo více jezdců. Na druhou stranu parádní byla účast Kevina Peterse v královské divizi. Zrovna na sypkém humpoleckém povrchu ochutnal, jak od velkých aut bolí nálož do obličeje (smích). Každopádně se s tím pral statečně a klidně by mohl po zisku evropského titulu opustit Buggy1600 a přesunout se k nám,“ vybízí s úsměvem lucemburského pilota k přestupu letošní evropský a republikový šampion divize SuperBuggy a pokračuje: „My akci pojali především jako poděkování všem lidem, kteří nám celý rok pomáhali a fandili. Chtěli jsme tomu dát zlatý doplněk. a to se podařilo. Trať byla hezky připravená, vše odsýpalo a nechyběla ani show a pěkné, férové souboje. Poprvé od titulu v RacerBuggy250 jsme si také vyzkoušeli jízdu s klasickým startovním číslem 1. Teď už se můžeme těšit na příští jaro, kdy začneme bojovat o obhajobu obou titulů.

Vítězem kategorie Buggy1600 byl Vojtěch Vaculík. „Vyměnili jsme si auta s bráchou, abychom si navzájem vyzkoušeli techniku toho druhého. Já vyhrál vše od tréninků přes rozjížďky a stylem start – cíl také finále. Také brácha jel krásně. Je to střelec. Finále však bohužel po kontaktu s jedním ze soupeřů nedokončil. Celý závod jsme si nicméně velmi užili a příští rok se zde chystáme akci zopakovat,“ plánuje znojemský autokrosař.

Titul v RacerBuggy250 při své první sezoně v této kategorii oslavil humpoleckým vítězstvím Ladislav Jiřička. „Závody se mi líbily hodně. Trať byla pěkná. Měřáky i první dvě rozjížďky se mi povedlo vyhrát. V té závěrečné mě přestartoval Péťa Bílek. Od jeho buginy létaly kamínky, což ztěžovalo můj případný útok na něj. Nechtěl jsem totiž přijet s poškozenou buginou a přidělávat tím práci taťkovi a Honzovi Pavlíčkovi. Pro finále mi dvě „jedničky“ daly pole position a podařilo se mi ho stylem start – cíl vyhrát,“ pochvaluje si závodník ze středočeské obce Cerhenice.

Sdílet