Filip Salač má za sebou první tréninky v Sepangu

Dnes odstartoval volnými tréninky program předposledního závodu letošního seriálu MotoGP, který se odehraje na okruhu v Sepangu. Nechybí zde ani kategorie Moto2 se stájí Gresini Racing, jejímž jezdcem je také český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky Filip Salač. Jezdci dnes absolvovali první dva volné tréninky, Filip v nich zaznamenal dvanácté a třinácté místo.

V Sepangu tradičně míchá kartami počasí. První trénink znamenal pro Filipa dvanácté místo. Mohlo to být lepší, ale v průběhu tréninku měl český reprezentant defekt a musel zajet zpátky do boxů. Druhý trénink startoval ještě na sucha, ale v jeho průběhu přišel déšť a řada jezdců měla krizové situace. Došlo tak k zastavení tréninku červenými vlajkami a všichni nasadili mokré pneumatiky. Po vyjetí zpět na mokru se Filip prezentoval skvělými časy a opět dokázal, že mokrá trať mu sedí. Před zítřejším programem tak v týmu panuje spokojenost. Cílem českého jezdce zítra samozřejmě bude přímý postup do druhé části kvalifikace a co nejlepší výsledek v ní.

„Od rána je zde velké horko, při prvním výjezdu jsme vyjeli na horších tvrdších pneumatikách a nebylo to špatné, měl jsem dobré tempo. Bohužel po přezutí na měkčí pneumatiky jsem měl defekt. Nebyl jsem sám, ale nevíme, čím to bylo. Musel jsem se vrátit do boxů a dali jsme tam zpět tvrdou pneumatiku. Do druhého tréninku jsme vyjeli na nových měkkých pneumatikách a hned jsem cítil posun vpřed na motocyklu. Bohužel ve druhém kole začalo pršet, bylo to hodně nebezpečné. Vjel jsem na dlouhou rovinku a bylo sucho a najednou na brzdách strašně pršelo, dráha byla úplně mokrá. Hodně jezdců vyletělo do kačírku, ale myslím, že nikdo nespadl. Poté byla červená vlajka a pak jsme vyjeli všichni na mokrých pneumatikách. V ten moment jsem byl nejrychlejší, dnešek tak hodnotíme pozitivně. Tempo je dobré na suchu i na mokru. Uvidíme, co počasí, protože tady člověk nikdy neví,“ okomentoval první den Filip Salač.

Páteční program je tedy pro jezdce kategorie Moto2 minulostí. Zítra se rozhodne o přímých postupujících do Q2, ostatní jezdci budou muset zabojovat v Q1. Jaké místo na gridu český zástupce získá pro start do nedělní velké ceny, to se dozvíme v sobotu ráno středoevropského času.

Sdílet