Český flattrack slaví další pódiové umístění v Mistrovství světa

Z posledního místa na třetí a druhé pódium v řadě. Krajčovič se v celkovém hodnocení Mistrovství světa Flattracku posunul na 3. místo.

Jak už bylo podle předpovědi zřejmé, tak většinu sobotního dne nad dráhou v Debrecenu propršelo. Déšť přidělával vrásky nejen závodníkům, ale také pořadatelům, kteří do poslední chvíle nevěděli, zda závod pustit, či rozpustit. Na pár hodin se počasí umoudřilo a přestože první polovina základních jízd byla na dráze, která připomínala spíše motokros, nutno podotknout, že místní ovál si s náporem vody díky svému povrchu poradil velice dobře. Postupem času se dráha zlepšovala a pádů ubývalo.

Nejlepším po základních jízdách byl lídr šampionátu Boncinelli. Hned za ním si s umístěním 3-3-1-1 vyjel druhé místo Krajčovič a třetí byl z českého šampionátu známý Markus Jell. Ondřej Svědík (2-4-3-2) postoupil přímo do finále ze šestého místa a Jiří Kraus (6-5-3-1) byl klasifikován na 11. místě, což pro něj znamenalo účast v last chance. Do závodu poslední šance musel například také Daniele Moschini, vítěz závodu z Pardubic a třetí v celkovém hodnocení nebo francouzský závodník Jeanpierre – v Pardubicích třetí.

V last chance bylo hned po startu velice těsno a Jiří Kraus musel vyjet na vnější část dráhy, která byla stále velice mokrá a v přetáčivém smyku bohužel projel vnitřkem dráhy a po kolizi s jiným závodníkem spadl. Tím jeho šance na finále uhasly. Z postupu do finále se radovali Garin a Artz. Moschini dojel až 4. a byl klasifikován na 14. místě.

Dráha pro finále byla v mnohem lepším stavu, než během základních jízd. Přesto se příliš soubojů neočekávalo. V první řadě stáli spolu s Krajčovičem a Svědíkem také, Tonelli, Jell, Bailo a Boncinelli. Z první zatáčky nejlépe odjeli poslední dva jmenovaní. Ondřej Svědík zvládl start na 5. místě a Krajčovič se propadl na předposlední jedenácté místo. Finále se v MS jezdí na 10 kol a bylo pořádně napínavé. Na čele probíhala bitva mezi Bailem a Boncinellim. Ital se zhruba v polovině závodu dostal na první místo, které už nepustil. Svědík si držel sedmou pozici a udržel ji až do cíle. “Závod za deště jsem ještě nejel, ale dařily se mi zajíždět dobré výsledky v jízdách. Sedmé místo ve finále je zatím moje maximum a jsem za něj rád”, dodal východočeský závodník.

Krajčovičovi se každé kolo podařilo dostat před některého ze soupeřů. Nakonec z toho po velké stíhací jízdě bylo 3. místo v cíli a druhé pódium za sebou! “Byl to náročný den. Díky blátu jsme se nezastavili mezi jízdama ani na vteřinu. Po startu finále mě totálně zavřeli a já neměl kudy jet. Tak jsem dupnul na zadní brzdu co to šlo a zašlápl jsem si motorku. Odjížděl jsem snad jako poslední. Podle časomíry jsem měl celý den nejrychlejší časy ze všech, tak jsem si řekl, že není co ztratit a jel jsem. Nakonec, dvě kola před cílem, se mi podařilo předjet na třetí místo, ale dál už to nešlo. Byla tam velká mezera. Třetí místo je naprosto skvělý, ale tentokrát bylo na víc”, popsal finálovou jízdu Krajčovič z Orion – Moto Racing Group.

Poslední závod se jede už tuto sobotu na TT dráze v Itálii.

Sdílet