Filip Salač v Thajsku odstartuje ze čtvrté řady

Velká cena Thajska mistrovství světa silničních motocyklů MotoGP dnes pokračovala třetími volnými tréninky a kvalifikací. V kategorii Moto2 Filip Salač, český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky, zajel ráno v posledním tréninku sedmý čas a s přehledem tak přímo postoupil do elitní kvalifikace Q2. V ní se ale umístil až na dvanáctém místě a do zítřejšího závodu odstartuje ze čtvrté řady na gridu.

Nejrychleji zajel Filip Salač v ranním tréninku jedenácté kolo za 1:36,277 min, což znamenalo zlepšení oproti nejlepšímu času ze včerejška o více než osm desetin sekundy. V kvalifikaci už tak úspěšný nebyl, nejrychleji zajel za 1:36,672 min druhé kolo, pak už se mu čas zlepšit nepodařilo.

„Ráno se ve třetím tréninku jelo na suchu. Zkoušeli jsme tvrdou pneumatiku, s níž jsme plánovali jet závod, ale jestli bude takové teplo jako dnes, tak tomu asi nebude. Na konci tréninku si mi povedlo zajet sedmý čas. Zajet tady rychlé kolo je poměrně těžké, protože obutí funguje maximálně tři kola, pak to začne klouzat. V kvalifikaci bylo ještě větší horko. Motorka fungovala docela dobře, dal jsem do toho všechno, stačilo to ale jenom na dvanácté místo. Myslím, že čtvrtá řada je na závod pořád v pohodě. Už se těším na zítřek, bude to hodně těžký, myslím, že se bude dost padat. Díky všem, co mě podporují,“ vzkázal z Thajska po dnešku Filip Salač.

Závod kategorie Moto2 začíná zítra ve 13.20 hodin místního času (u nás v 8.20).

Sdílet