Endurosprint ve Mšeně se konal za ideálního počasí

O minulém víkendu se ve Mšeně konal předposlední závod v endurosprintu letošní sezony. Zázemí celého podniku pod skvělou pořadatelskou taktovkou Enduro klubu Mšeno v AČR bylo na zdejším plochodrážním stadionu.

Jako již tradičně se v pátek začalo zaplňovat depo a jezdci si procházeli testy, hned u depa byl cross test a nedaleko enduro test. Mezi testy byl delší přejezd.

V sobotu ráno proběhla rozprava a již v 8:30 hodin proběhl start MMČR podle absolutního pořadí. Jezdci se hned na přejezd na enduro test a poté se vraceli na cross test. Jelo se za ideálních podmínek, ani prach ani bláto, celá trať byla spíš technická. Ve 13:00 hodin startoval ČR. V neděli se pořadí závodů obou seriálů obrátilo.

Při příležitosti endurosprintu ve Mšeně se uskutečnilo také připravované setkání s jezdci letošní Šestidenní. Povídání o tom, jaká byla letošní ISDE, se ujal jako moderátor manažer české reprezentace Radek Toman. Pozval si zástupce některých týmů, se svými zážitky se podělili Zdeněk Pitel, člen české juniorské reprezentace World Junior Trophy Team, Kryštof Kouble, člen vítězného týmu KBS v klubové soutěži, Zuzana Nováčková, členka týmu Motokrosovaskola.cz, Ondřej Havrda, člen týmu Semily a Tomáš Trubička, člen týmu Bozkov. Povídání bylo příjemným zpestřením sobotního večera. Pořadatelé všem děkují za účast.

Nejrychlejšími jezdci za oba dva dny bez rozdílu tříd byli:

Matyáš Chlum, Matěj Škuta, Ondřej Havrda, Zdeněk Pitel, Yanik Spachmüller

Podle jednotlivých tříd:

MMČR E1 – Ondřej Havrda, Zdeněk Pitel, Yanik Spachmüller

MMČR E2 – Matyáš Chlum, Matěj Škuta, Jakub Hroneš

MMČR E3 – Robert Friedrich, Jaroslav Kalný, Michael Volena

MMČR junior absolutní – Matyáš Chlum, Matěj Škuta, Ondřej Havrda

MMČR ženy – Zuzana Nováčková, Adéla Mejsnarová

MMČR VET – Miloslav Škuta, Petr Křivánek, Jan Unger

 

Sdílet