König po neúspěšném víkendu v Barceloně odletěl nabrat sílu na Mallorku

Nadějně rozjetý závodní víkend se proměnil v trápení. Oliver König se v trénincích na mistrovství světa superbiků v Barceloně zaskvěl skvělými časy. Vždyť byl jen 1,5 vteřiny za Jonatanem Reou, několikanásobným šampionem. Jenže od soboty značně zpomalil a v závodech jezdil na chvostu. „Nechápu proč. Kdybych to věděl, ihned něco udělám jinak,“ smutnil český jezdec z týmu Orelac Racing. V prvním říjnovém týdnu ho čekají další závody, tentokrát v Portugalsku.

Obě závodní jízdy byly z pohledu Königa stejné. Bohužel… Start, první kola se držel jezdeckého pole, poté se však od něho odlepil a jezdil sám. „Nevím, čím to je. Na závodní gumě jsem jel v pátek o dvě vteřiny rychleji než pak o víkendu. Fakt nechápu proč. Měli jsme tam lehké technické problémy. Fakt nevím,“ popsal nováček letošní sezony superbiků.

Zatímco v pátek byl výkonnostně šestnáctý, o víkendu jezdil s odstupem na zbytek. Také kvůli tomu, že ztrácel na rovince. Zatímco Alváro Bautista dosahoval na rovince 319 km/h, český jezdec naměřil 306 km/h. V kvalifikaci zaznamenal čas 1:43,182, ve druhém závodě zajel své nejrychlejší kolo za 1:45,394 min.

Další závody čekají na Königa v říjnu, kdy nejprve vyrazí do Portugalska a poté na něj čeká Argentina, Indonésie a Austrálie. V těch posledních chce zaútočit na svůj první bod mezi elitními jezdci. „Vím, že na to výkonnostně mám, kousek od něho jsem byl v Mostě. Také v tréninku v Barceloně jsem si dokázal, že mohu bojovat o patnácté místo,“ vyhlásil König, který odcestoval na Mallorku. „Budu tam trénovat s Davidem Salomem, s mým technickým ředitelem. Tam plánuji nabrat sílu na další závodní program.“

Sdílet