Skvělý trénink, v závodě pak poslední místo. Nesmíme se podělat, říká König

Nejprve se výborně rozjel, v závodě pak nenašel správné tempo. Oliver König dojel v mistrovství světa superbiků v Barceloně na posledním 19. místě. Důvodem je fakt, že se nedokázal přiblížit k časům, které předváděl v kvalifikaci nebo v tréninku. „Máme nějaké problémy, které se snažíme vyřešit. Nesmíme se z toho podělat a zítra to hlavně vylepšit,“ dodal český závodník z týmu Orelac Racing.

Páteční den začal velice nadějně, Oliver König totiž v prvním tréninku skončil na 16. místě. Za sebou nechal osm soupeřů a na nejrychlejšího ztratil dvě vteřiny. „To vůbec nebylo špatné. Jezdil jsem ještě k tomu na závodní pneumatice, z toho jsem měl radost. Druhý trénink nebyl podle mých představ – zvýšila se teplota a já jsem nebyl schopný zrychlit,“ dodal český jezdec, který v tom druhém dojel jako třiadvacátý s odstupem 2,2 vteřin na špičku.

Také sobotní kvalifikace byla optimální. König v ní sice skončil předposlední, ale držel se pod 2,5 vteřiny na nejrychlejší. A hlavně předvedl výkon v podobě 1,43 minut na kolo. Tento čas ale nebyl schopný dát v prvním závodě na okruhu v Barceloně. Bohužel… „Důvod? Přesně zatím nevíme. Kdybychom to věděli, tak něco změníme. Mrzelo mě to,“ smutnil König, který zajížděl časy 1,45 minut na kolo. „To považuji za velmi tristní.“

V sobotním závodě se sice v úvodních kolech držel soupeřů, poté už ale jezdil osamocen. „Nějaké nápady máme na zlepšení. V týmu nejsme spokojení, doufáme v lepší výsledky. Když víme, že to umím jezdit rychleji, musíme to v neděli předvést,“ vyhlásil König, nováček třídy superbiků. V neděli ho čekalo ještě Superpole Race a pak druhý závod.

Sdílet