Memoriál Jiřího Bergra 2022

Letošní Memoriál Jiřího Bergra, soutěž v ručním ovládání automobilů, se konal ve dnech 9.-11. září 2022 na Polygonu s-drive v Hradci Královém. Akce byla pořádaná Asociací zdravotně postižených motoristů v AČR ve spolupráci s Motoklubem vozíčkářů v AČR.

Sešlo se 28 závodníků, kteří mezi sebou porovnávali své řidičské umění. Soutěžilo se ve čtyřech disciplínách, sprintu, slalomu, jízdě zručnosti a na okruhu. Trať byla krásná, zázemí příjemné, čemuž také odpovídaly velice slušné výsledky soutěžících.

Předjezdcem byl David Burda, automobilový závodník s vozem ŠKODA 110L  z roku 1970 s motorem Kawasaki. Nadšence pro tyto vozy neváhal ve svém stroji provézt.

V rámci doprovodného programu byla možnost svézt se na klubové 4kolce Motoklubu vozíčkářů a také velice zajímavá návštěva výrobny ultralightů, firmy TL Ultralight se soutěžním kvízem o trička.

„V sobotu jsme vyrazili na závod jízdy pravidelnosti s vloženou AOS-kou. Trať se závodníkům líbila, byla zajímavá svojí různorodostí. Dokonce i pánové Cihelka a Čečil se nechali zlákat a startovali jako čestní hosté.  Cíl druhé etapy byl na zámku v Častolovicích, který jsme si za odměnu prohlédli,“ uvedla s úsměvem organizátorka soutěže Gabriela Knapová.

Večer následovalo vyhlášení vítězů a předání pohárů. I když vyhrát nemohou všichni, každý z účastníků předvedl kvalitní výkon. „Jak se říká, není důležité zvítězit, ale zúčastnit se a užít si to. A na této akci to podle mého stoprocentně platilo,“ dodala Gabriela Knapová.


Memoriál Jiřího Bergra je pořádán na počest tohoto libereckého závodníka, který po nešťastné havárii mohl svůj vůz ovládat pouze rukama, přesto na závodění nezanevřel a pro podobně postižené motoristy před lety založil soutěž v ručním ovládání automobilů.

Cílem Memoriálu je nejen zdokonalení dovedností v řízení automobilů, ale především setkání a zábava všech zúčastněných.

Na závěr hlavní organizátorka vyjadřuje poděkování všem, kteří se podíleli na letošním Memoriálu Jiřího Bergra: Velký dík řediteli závodu Janu Cihelkovi, že se i letos prezidentování ujal s ochotou a grácií. Nechyběla ani podpora přímo z vedení Autoklubu ČR, pozvání přijal viceprezident pro zájmovou činnost František Čečil. Velký dík pak patří také časomíře Justovým a jejich kolektivu za důsledné měření výkonů závodníků a také skvělý tip na prohlídku ultralightů.

Děkujeme také kolektivu pěti dobrovolníků, kteří se starali o blaho nejen závodníků, ale také asistovali při jízdách samotných. Děkujeme Ing. Sobotovi za postavení velice povedené sobotní jízdy pravidelnosti s prvky AOS. Dále bych ráda poděkovala Polygonu Hradec Králové za poskytnutí krásných prostorů pro konání autozávodů včetně postavení soutěžních disciplín. Děkuji za milou a ochotnou komunikaci s obchodním ředitelem Jakubem Jelínkem a vedoucím provozu Tomášem Svobodou. https://www.polygonhradec.cz/

Děkujeme společnosti TL Ultralight (https://www.tl-ultralight.cz/) za nádhernou prohlídku jejich výrobních prostor a hangáru s letadly, kterou vedl pan Čepelka.

Děkujeme zdravotní službě, že na nás bedlivě dohlížela a úsměvem podporovala.

Děkujeme fotografu Petru Sekavcovi za zvěčnění našich vzpomínek.

Poděkování také patří firmě Yves Rocher  (https://www.yves-rocher.cz/) za poskytnutí voňavých balíčků pro výherce.

A v neposlední řade obrovitánské děkuji patří účetní firmě Ekser (https://www.ekser.cz/) za nemalou finanční podporu těchto závodů!

 

Sdílet