Seriál ecoRally pokračuje na Rally Morava

Pořadatelé Futures Contproduct Rally Morava zatím odtajnily díky Zvláštním ustanovením kontury letošní trati Pirelli Rallysprint Série a Poháru 2+, mimo to bude na Šternbersku pokračovat i seriál PHOENIX CONTACT Česká trophy v ecoRally 2022. Zatímco soudobé vozy budou závodit 17. září, účastníci rally pravidelnosti I. Futures Contproduct CLASSIC Rally Morava čeká dvoudenní klání (17. – 18. září 2022).

První ročník Futures Contproduct CLASSIC Rally Morava je součástí pětidílného seriálu PHOENIX Contact Česká trophy v ecoRally 2022. Nově vzniklý seriál je otevřen nejen pro vozidla s alternativními pohony, ale rovněž pro sériová auta určená pro běžný provoz. Nejen po tratích Rally Morava, ale také po zajímavých místech regionu, se tak bude moci svézt v podstatě kdokoli a soutěžit o co nejpřesnější dodržování předepsaných rychlostních průměrů za použití klasického itineráře. Tento závod odstartuje v sobotu 17. září 2022 ze Šternberka.

„Pro účastníky Classic Rally Morava máme připravenou trať o délce přes 400 km. Soutěž je dvoudenní, se startem ve Šternberku. Konec etapy je naplánován v Olomouci, kde v areálu společnosti NUTREND budou připraveny kapacity pro dobíjení automobilů účastníků. V nedělní etapě pak účastníky čeká trať, která obsahuje i části rychlostních zkoušek sobotního sprintu (RZ Šternberk, Dolní Žleb – Šternberk, Dalov, RZ Moravský Beroun, RZ Jívová – Těšíkov – Bělkovice). Ač jsme v odvětví rally pravidelnosti nováčci, věříme, že trať bude pro účastníky navigačně náročná. Závěrečná etapa pak bude končit v areálu Nutrend World, kde v neděli budou po dojezdu vyhlášeni vítězové,“ doplnil sportovní manažer soutěže Miroslav Frýdecký.

Jsme rádi, že se nám podařilo získat příslušná povolení u obecních zastupitelstev a starostů, kde jsme loni závodili poprvé. Spolupráce tak bude pokračovat i nadále,raduje se hlavní činovník pro bezpečnost při Rally Morava Jiří Čapka, který se vedle svých každoročních povinností s přípravou klasické rally podílel i na rozjezdu Classic Rally Morava.

A o co vlastně v tomto závodě jde? Rally pravidelnosti se jede za běžného provozu podle itineráře, který posádkám určuje předepsané rychlostní průměry. Každých 500 metrů tratě pak probíhá přes GPS technologii vyhodnocení této předepsané rychlosti a posádky jsou za jejich nedodržení penalizovány. Tento druh soutěže je vypsán pro veškerá vozidla, která se mohou pohybovat po pozemních komunikacích, elektrické vozy pak soutěží i o co nejnižší spotřebu. Díky iniciativě pořadatelů z Českého Krumlova, kde se tento typ soutěže jezdí jako Evropský pohár, se tento druh závodění dostává i na Hanou.

„Veškerá potřebná dokumentace k oběma závodům je dostupná na webových stránkách soutěže www.rally-morava.cz. Uzávěrka přihlášek do závodu pravidelnosti je pro zájemce o start 14. září ve 12 hodin,“ upozorňuje Miroslav Frýdecký.

Sdílet