TOP10 pro Českou republiku při druhém závodě MS ve flattracku

Druhým podnikem mistrovství světa pokračoval šampionát ve flattracku a to ve francouzském městečku Morizes nedaleko Bordeaux, kam si našlo cestu téměř 2 000 diváků. České barvy zavlály mezi nejlepšími deseti závodníky hned dvakrát!

Dráha, kterou v České republice ani v nedalekém okolí nenajdete. Ovál v Morizes je typický pro své převýšení a zatáčky, ve kterých buď klesáte, nebo stoupáte. Na této velice rychlé dráze, kde se jezdí také Long track, se po roční odmlce vrátilo mistrovství světa ve flattracku  a už podle divácké kulisy bylo vidět, že se zde sporty na oválech těší velké popularitě.

Tři desítky závodníků se v rozlosovaných jízdách prali o body, které prvním deseti buď zajistí přímý postup do finále, nebo o další dvě místa, která si musí vybojovat v následné last chance. Z našich závodníků postoupili přímo do finále Jiří Kraus ze sedmého a Ervín Krajčovič z desátého místa. Přestože si oba připsali vítězné jízdy a další dobrá umístění, ani jednomu se nepodařilo probojovat do první řady na startovním roštu. Ondřej Svědík se bohužel přes závod last chance do finále neprobojoval a v celkovém hodnocení závodu mu patřilo 18. místo.

Do finále startovali jak Kraus, tak Krajčovič z vnější strany druhé řady, což vzhledem k šířce dráhy nemusela být až taková nevýhoda. Do finále se nejlépe povedl start trojici Italů Boncinelli, Corradetti a Checchini. Kraus s Krajčovičem se pohybovali na 8., respektive 9. místě. Ve třetím kole byl však v Corradetti dlouhý v zatáčce, šel k zemi a byl následně vyloučený. Závod však musel být restartovaný na plný počet deseti kol. Po restartu se do čela dostal opět Boncinelli a s přehledem po německém závodě vyhrál i tento. Do restartu se z druhé řady výborně povedl start Krajčovičovi, který celý závod tlačil na čtvrtém místě jedoucího Itala Moschiniho. Nakonec však v posledním kole přišel o páté místo kvůli manévru Ohmoriho z Japonska. Kraus bojoval ve druhé skupince, která čítala snad pět závodníků, o sedmé místo. Dlouho jezdil osmý a hledal cestu, jak předjet závodníka před sebou, ale v cílové rovince se neubránil útoku a dojel na 9. místě.

Šesté místo v cíli beru jako velký úspěch, přestože to mohlo být ještě lepší. Do restartu se mi povedl start a mohl se trochu odtrhnout z té největší mely. Cukli jsme zbytku a celý závod se prali o 4.-6. místo. Několikrát jsem zkoušel zaútočit, ale nevyšlo to. Naopak mě v posledním kole předjel Ohmori a tím to bylo vyřešené. Celkově jsem se posunul na 7. místo, což je před domácím závodem v Pardubicích pecka,” doplnil Krajčovič.

Jak již bylo napsáno, další závod mistrovství světa ve flattracku se pojede o víkendu během Zlaté přilby 24.9. v Pardubicích, kde jsme loni viděli skvělé závody a neskutečnou diváckou kulisu. Berte tedy toto jako pozvánku na třetí podnik MS ve flattracku.

Sdílet