Čeští junioři na Šestidenní šestí

96. Mezinárodní motocyklová šestidenní (anglicky International Six Days Enduro) se uskutečnila od 29. srpna 2022 ve francouzském Le Puy en Velay do 3. září 2022, na start se postavilo přes 500 jezdců z více než 25 zemí světa.

Českou republiku na ISDE 2022 ve Francii reprezentoval v soutěži The FIM Junior World Trophy Team (WTJ) tým do 23 let jezdci Jaroslav Kalný, Zdeněk Pitel, Matěj Škuta, manažer týmu Radek Toman. První až pátý den se jely okruhy klasické soutěže. Každý den strávili jezdci na svých motocyklech okolo 7,5h, ujeli přes 220 km a absolvovali 5 měřených rychlostních zkoušek. Šestý závěrečný den proběhl motokros, kdy se startuje od klubových týmů až po světové trofeje podle jednotlivých tříd.

Česká juniorská reprezentace si od druhého dne upevnila 6. místo v celkové klasifikaci a až do konce celé šestidenní jela stabilně, bez větších chyb a zaváhání. Jak uvedl manažer týmu Radek Toman: „Kluci předvedli své maximum, je to mladá generace, která teď přichází do endura.“ Tento skvělý výsledek ve světové konkurenci je práce celého týmu, jak manažera a doprovodů, tak i podpory všech partnerů.

V juniorské soutěži FIM Junior World Trophy tým zvítězili Italové (Lesiardo, Rinaldi, Spanu), druzí Finové (Haljala, Puhokainen, Kytonen), třetí Australané (Bacon, McMahon, Hllis). Ve světové soutěži FIM Wold Trophy zvítězila Anglie (Holcombe, Watson, Etchells, McCanney), druhá Itálie (Verona, Oldrati, Salvini, Bernardini) a třetí Španělsko (Sans, Betriu, Garcia, Cortes). Kompletní výsledky www.fim-isde.com.

Dalším velkým úspěchem na letošní šestidenní je vítězství týmu KB Team CZ v klubové soutěži. Tým jel ve složení Kryštof Kouble, Jaromír Romančík a Jakub Hroneš.

Umístění dalších týmů na šestidenní je následující:

Enduroklub Semily na 21. místě ve složení Havrda Ondřej, Kučera Martin, Zeman Martin

Motosport Bozkov 1 na 12. místě ve složení Hádek Jiří, Koucký Tomáš, Kučera Lukáš

Motosport Bozkov 2 na 52. místě ve složení Kurfiřt Milan, Trubička Tomáš, Vlk Lukáš

The Best Plum Team na 24. místě ve složení Borák Marek, Klabačka Filip, Křivánek Petr

Team Motokrosová škola na 42. místě ve složení David Holý, Zuzana Nováčková, Jakub Hedrlín

Oficiální web české reprezentace na ISDE 2022 www.czechenduro.cz, kontakt info@czechenduro.cz

Oficiální kontakt české reprezentace – Radek Toman info@motokrosovaskola.cz

Sdílet