Filip Salač po prvním dnu v Misanu dvanáctý

První zářijový víkend pokračuje kolotoč mistrovství světa silničních motocyklů MotoGP na okruhu v Misanu. Gran Premio Gryfyn di San Marino e della Riviera di Rimini je pro tým jezdců Gresini Racing Moto2, za který jezdí český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky Filip Salač, domácím závodem. Filip Salač je v kombinovaném pořadí po prvních dvou volných trénincích dvanáctý.

 „Nemůžu se dočkat, až se vrátím na trať domácí GP týmu Gresini Racing tady v Misanu, která je zároveň jednou z mých nejoblíbenějších. Bude to určitě těžší než v Rakousku, protože tento okruh je složitější, ale uvidíme, co dokážeme. Na Red Bull Ringu jsme kromě závodu odvedli skvělou práci, takže budeme pokračovat v nastoupené linii a pokusíme se si tuto HomeGP naplno užít!“ hlásil ještě před začátkem víkendu Filip Salač.

V prvním tréninku dnes zajel nerychlejší kolo za 01’37,519 se ztrátou na nejrychlejšího jezdce 0,946 sekundy. Šestnáctý čas vylepšil v posledním kole odpoledního druhého tréninku na 01’36.973 se ztrátou na prvního pouze 0,376 sekundy. Ve druhém tréninku tak byl desátý, v kombinovaném pořadí mu po dnešku patří dvanáctá příčka.

„První tréninkový den v Misanu byl poměrně těžký. Na velké motorce jsem tady poprvé a trať je hodně složitá s hrbolatým povrchem. Každopádně máme všichni stejné podmínky. V prvním tréninku jsem jezdil sám a nebyl jsem schopný zajet rychlý kolo, i když tempo bylo docela dobré. Do druhého tréninku jsme vyjeli na použité měkké pneumatice, která se vlastně hnedka roztrhala, takže jsem musel znovu zajíždět do boxů pro tvrdou pneumatiku. Dal jsem pár kol a zajížděl do boxů znovu pro měkké obutí, abych dal rychlé kolo. Docela se to povedlo, je z toho dnes dvanácté místo celkově, ztráta na prvního čtyři desetiny sekundy, což je dobrý. Už se těším na zítřek, doufejme, že najdeme nějakou změnu v nastavení, aby motorka fungovala ještě líp, abych zajel ještě rychlejší čas,“ zhodnotil Filip Salač první den závodního víkendu v Misanu.

Zítra Filip Salač nastoupí do posledního třetího tréninku v 10.55, první kvalifikace kategorie Moto2 je na pořadu v 15.10, druhá pak v 15.35 hodin. Samotný závod startuje v neděli ve 12.20 hodin.

Sdílet