Startuje Šestidenní s českou juniorskou reprezentací

96. Mezinárodní motocyklová šestidenní (International Six Days Enduro) startuje v pondělí 29. srpna 2022 ve francouzském Le Puy en Velay a končí v sobotu 3. září 2022. Českou republiku na ISDE 2022 ve Francii reprezentuje tým v soutěži The FIM Junior World Trophy Team (WTJ), tým do 23 let ve složení Jaroslav Kalný, Zdeněk Pitel a Matěj Škuta pod vedením manažera týmu Radka Tomana.

Česká reprezentace dorazila na místo dění již v pondělí 22. 8. 2022 a hned začalo procházení rychlostních testů na jednotlivé dny a chystání soutěžního zázemí včetně depa. V pátek byly na pořadu administrativní a technické přejímky jezdců a motocyklů, kdy se následně předaly motocykly do uzavřeného parkoviště. V sobotu od 20 hodin proběhlo slavnostní zahájení.

Start 96. mezinárodní šestidenní byl dnes v 7:30, postavilo se na něj přes 500 jezdců z více než 25 zemí světa. V pondělí a úterý, tedy první a druhý den pojedou jezdci stejný okruh, který bude dlouhý 217 km, bude trvat 7,5 hodiny a bude obsahovat 5 měřených rychlostních testů. Testy jsou částečně na loukách s přilehlými lesíky. První jezdec by měl do cíle dorazit před 14.00. První dva dny budu zahřívací. Třetí a čtvrtý den jezdci pojedou nový okruh, který bude dlouhý 222 km a také bude trvat cca 7,5 hod, obsahovat bude shodně 5 měřených rychlostních testů, a to dva enduro testy a tři cross testy. Endurové testy jsou dost členité s výjezdy a sjezdy, kamením a spoustou odkloněných zatáček. Okruh třetího a čtvrtého dne už bude o dost náročnější Pátý den bude další nový okruh o délce 195km, opět 5 rychlostních zkoušek. Šestý den probíhá závěrečný motokros, startuje se podle dosaženého pořadí v jednotlivých kategoriích. Česká juniorská reprezentace se postavila na start v pondělí v 8:22. Následující dny se již jezdci budou řadit na start podle dosaženého pořadí.

Oficiální výsledky https://fim-isde.com/2022-results/

V roce 2021 zvítězil ve světové trofeji (World Trophy) tým Itálie (VERONA Andrea, GUARNERI Davide, OLDRATI Thomas, CAVALLO Matteo), druhý tým Španělska (BETRIU Jaume, GARCIA Josep, SANS Marc, GUERRERO Cristobal) a třetí USA (GIRROIR Jonathan, ROBERT Taylor, MICHAEL Layne, SIPES Ryan). V juniorské světové trofeji (Junior World Trophy) zvítězili Italové (MACORITTO Lorenzo, MORETTINI Manolo, PAVONI Matteo), druzí Francouzi (FARGIER Luc , LE QUERE Leo , CRIQ Antoine) a třetí Švédové (LJUNGSTROM Oskar, NORRBIN Albin, AHLIN Max)

Mimo reprezentační jezdce se ISDE ve Francii účastní v soutěži klubových týmů ještě následující jezdci:

Enduroklub Semily – Havrda Ondřej, Kučera Martin, Zeman Martin

KBS Team – Kouble Kryštof, Hroneš Jakub, Romančík Jaromír

Motosport Bozkov 1 – Hádek Jiří, Koucký Tomáš, Kučera Lukáš

Motosport Bozkov 2 – Kurfiřt Milan, Trubička Tomáš, Vlk Lukáš

The Best Plum Team – Borák Marek, Klabačka Filip, Křivánek Petr

Team Motokrosová škola – David Holý, Zuzana Nováčková, Jakub Hedrlín

Oficiální web české reprezentace na ISDE 2022 www.czechenduro.cz – kontakt info@czechenduro.cz

Oficiální kontakt české reprezentace – Radek Toman info@motokrosovaskola.cz

Sdílet