Reprezentace ČR na ISDE 2022 ve Francii a klubové týmy

96. Mezinárodní motocyklová šestidenní (anglicky International Six Days Enduro) se bude konat v Le Puy en Velay ve Francii od pondělí 29. srpna do soboty 3. září. ISDE je týmová motocyklová soutěž pořádaná od roku 1913 a též přezdívaná „motocyklová olympiáda.“ Hlavní soutěží je boj o Světovou trofej (World Trophy), v roce 1924 přibyla soutěž o Stříbrnou vázu. Tato soutěž si brzy získala velkou oblibu a byla změněna na Světovou trofej juniorů. Soutěž je určena pro jezdce do 23 let. V roce 2007 byl do programu zařazen Pohár žen (Women Trophy). Přesto, že se jedná o týmovou soutěž, je udělováno i individuální ocenění pro jezdce. Jedná se o zlatou, stříbrnou a bronzovou medaili. Naposledy se konala šestidenní v České republice v roce 2002 v Jablonci nad Nisou. Na letošní šestidenní se očekává více než šest set padesát jezdců z více než třiceti zemí.

Českou republiku bude na ISDE 2022 ve Francii reprezentovat tým v soutěži Junior Trophy Team (JTT). Komise endura se rozhodla dát větší šanci mladé generaci ukázat co v ní je, a zároveň tím zvýšit šance na dobrý výsledek.

Složení jezdců pro 96. ročník mezinárodní šestidenní motocyklové soutěže v kategorii Junior Trophy Team, Českou republiku budou reprezentovat:

Jaroslav Kalný – Sherco 3002T (Sherco AIRMOTO) Věk: 17 Třída: WTJ Klub: Motokrosovaskola.cz Úspěchy/účasti: ME v enduru průběžné 5. místo ve třídě junior 2, MMČR průběžné 1. místo v kategorii E3, účast na MS v Itálii a Maďarsku

Zdeněk Pitel – Husqvarna 250 2T (Husqvarna Promoto) Věk: 19 let Třída: WTJ Klub: Motokrosovaskola.cz Úspěchy/účasti: ME v enduru průběžné 3. místo J2, MMČR E1 průběžné 2. místo, MMČR absolutní 4. místo

Matěj Škuta – Beta 350 4T (Beta Fabián) Věk: 18 let Třída: WTJ Klub: KBS Team Úspěchy/účasti: Mistr ČR absolutní junior 2020, Mistr ČR MMČR E1 2020, Mistr ČR v superenduru 2021, ME v enduru junior U21 5. místo 2021, MS v enduru průběžné 7. místo v kategorii junior 2

Díky reprezentačním partnerům se podařilo jezdcům zajistit oblečení, pneumatiky, oleje a maziva a další věci potřebné ke správnému chodu celého týmu. Jezdci a jejich doprovodný tým budou ubytováni asi 10 km od paddocku, kde budou mít zajištěno vlastní stravování přímo v ubytování díky českému kuchaři. Časové kontroly budou zajištěny ve spolupráci se zkušenými českými týmy (Motorsport Bozkov a Enduro Semily) a na trati se o ně bude starat vlastní doprovod, na který jsou zvyklí.

Vedle Autoklubu České republiky jsou dalšími partnery české reprezentace tyto společnosti: Beta Fabián, Husqvarna Promoto, Sherco AIRMOTO, Mefo Sport centrum – Acerbis, Classic Adrenalin oil, Motorest Melikana, MG Sport Czecho a MultiAir. Všem partnerům za projevenou důvěru a podporu děkujeme.

Mimo reprezentační tým se ISDE ve Francii zúčastní v soutěži klubových týmů ještě následující jezdci:

Enduroklub Semily – Havrda Ondřej, Kučera Martin, Zeman Martin

KBS Team – Kouble Kryštof, Hroneš Jakub, Romančík Jaromír

Motosport Bozkov 1 – Hádek Jiří, Koucký Tomáš, Kučera Lukáš

Motosport Bozkov 2 – Kurfiřt Milan, Trubička Tomáš, Vlk Lukáš

The Best Plum Team – Borák Marek, Klabačka Filip, Křivánek Petr

Team Motokrosová škola – David Holý, Zuzana Nováčková, Jakub Hedrlín

Oficiální web české reprezentace na ISDE 2022 www.czechenduro.cz – kontakt info@czechenduro.cz

Oficiální kontakt české reprezentace – Radek Toman info@motokrosovaskola.cz

Sdílet