Filip Salač zahájil víkend v nejlepší desítce

Dnes odstartoval volnými tréninky program třináctého závodu letošního seriálu MotoGP, který se odehraje na známém okruhu Red Bull Ring v Rakousku. Nechybí zde ani kategorie Moto2 se stájí Gresini Racing, jejímž jezdcem je také český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky Filip Salač. První trénink se Filipovi podařil a obsadil sedmé místo, ve druhém tréninku si o jednu příčku pohoršil.

První trénink znamenal pro Filipa sedmé místo a radost ze stabilních rychlých kol. Na ty český reprezentant navázal i ve druhém tréninku, a přestože v závěru lehce chyboval, podařilo se mu zrychlit. Kromě dobrých časů měl Salač radost také z velké účasti českých fanoušků, které se bude zítra snažit potěšit vydařenou kvalifikací.

„Dnes byl dobrý den, na Red Bull Ring jsem se hodně těšil, protože je to jedna z jednodušších a kratších tratí. Už od prvních kol jsem zajížděl stabilně rychlá kola sám a když jsme dali nové pneumatiky, podařilo se mi také zajet sám rychlý čas. Ve druhém tréninku jsme zkoušeli změny v nastavení, ale pořád jsem byl spokojený. Na konci se mi podařilo zrychlit, přestože to nebylo úplně ideální kolo a udělal jsem tam pár chybiček. Máme pořád rezervy, ale už se těším na zítra. Tým pracuje skvěle, motorka jede výborně a jsem rád, že tady vidím plno českých fanoušků,“ okomentoval první den Filip Salač.

Páteční program je tedy pro jezdce kategorie Moto2 minulostí. Zítra dopoledne se rozhodne o přímých postupujících do Q2, ostatní jezdci budou muset zabojovat v Q1. Jaké místo na gridu český zástupce získá pro start do nedělní velké ceny, to se dozvíme v sobotu odpoledne středoevropského času.

Sdílet