Mikula s Markem zakončili sezónu EMX125

V rámci letošního mistrovství Evropy třídy EMX125 jsme mohli na startu celého motokrosového seriálu vidět dvojici českých reprezentantů Juliuse Mikulu a Vítězslava Marka. Oběma jezdcům se dařilo, což dokazují výborné výsledky, které zajížděli napříč Evropou. Poslední závod odjeli o uplynulém víkendu ve finském městě Hyvinkää.

Suverénním vítězem závodu se stal holandský závodník Ivano Van Erp, který získal plný počet 50 bodů. Stříbro si z Finska odváží jeho krajan Cas Valk, který se už po první jízdě mohl radovat ze zisku evropského titulu. Jako třetí skončil v závodě Janis Martins Reisulis. Poslední závod na písečné trati ve Finsku se našim závodníkům také vydařil. Julius Mikula bral celkové páté místo v závodě a Vítězslav Marek skončil třináctý.

Devátý závod byl zároveň posledním letošní sezóny pro třídu EMX125. Mistrem Evropy se stal Cas Valk z Holandska. Prvním vicemistrem se stal Karlis Alberts Reisulis a druhým vicemistrem jeho bratr Janis Martins. Julius Mikula nasbíral v sezóně 212 bodů, které mu stačily na celkové 6. místo v seriálu. Největší bodový příděl si zajistil v belgickém Lommelu. Vítězslav Marek získal během sezóny 112 bodů. Jeho nejlepším závodem bylo italské Trentino.

Sdílet