Senzace: Češi v semifinále Speedway of Nations druzí!

Včera se v dánském ikonickém Vojens Speedway Center uskutečnilo druhé semifinále Speedway of Nations (SON). Český tým ve složení Václav Milík, Jan Kvěch a Petr Chlupáč se postaral o senzaci, když s 34 body urval vynikající druhé místo. Česká republika si zajistila první účast ve finále mistrovství světa družstev od roku 2020 a poprvé se dostala mezi tři nejlepší v semifinále!

Hned první jízda přinesla parádní výkon dvojice Milík – Kvěch proti favorizované Velké Británii obhajující titul. Milík zvítězil a na druhém místě dojel záda mu kryjící Kvěch! Na dráhu český tým vjel znovu ve čtvrtém kole proti Slovincům. Nejlépe si vedl Ivačič, ale Jan Kvěch a Václav Milík za ním udrželi důležité body pro český tým a z jízdy vyšli vítězně v poměru 5:4.

Až poslední kvalifikační jízda rozhodla o finalistovi, který doprovodí Švédsko a Českou republiku do finále. Nastoupily v ní týmy Velké Británie a Francie. Favorizovaný Brit Tai Woffinden skvěle odstartoval a krátce po startu hledal svého kolegu na dráze, ten se přes něj přehnal a oba si již drželi své postupové pozice. Radovat se tak mohli fanoušci Velké Británie.

FIM SPEEDWAY OF NATIONS 2022, semifinále 2:

  1. Švédsko 35 (1 Fredrik Lindgren 14, 2 Oliver Berntzon 21, 3 Victor Palovaara 0)
  2. Česká republika 34 (1 Václav Milík 19, 2 Jan Kvěch 15, 3 Petr Chlupáč 0)
  3. Velká Británie 31 (Tai Woffinden 19, 2 Robert Lambert 6, 3 Dan Bewley 6)

Finále Speedway of Nations se bude konat zítra opět ve Vojens. Trojici postupující z druhého semifinále doplní semifinalisté z prvního kola Austrálie, Finsko a Polsko a domácí Dánsko. A ještě dnes se tady odjede finále mistrovství světa družstev do 21 let, kapitánem českého týmu bude Jan Kvěch. 

Foto FIM Speedway

 

Sdílet