Petrovice přivítají čtvrtý podnik Kůta MM ČR v motokrosu

Poslední červencová neděle bude dějištěm již čtvrtého závodu Kůta MM ČR v motokrosu v Petrovicích u Karviné. Čtvrtý závod přesune mistrovský seriál za svou polovinu. Nechme se tak překvapit, jak budou jezdci bojovat a kdy začnou taktizovat. V Petrovicích, které se nacházejí ve východním cípu České republiky, se opět představí tradiční kategorie – MX1, MX2, 85 ccm a veterán. Jak si aktuálně vedou jezdci v jednotlivých třídách?

MX1

Po Kramolíně se do vedení třídy dostal Pavol Repčák (Orion Racing Team), který svou pozici bude chtít udržet dlouhou dobu. Nebude to mít jednoduché, ze druhého místa ho bude chtít předjet Martin Krč (Osička MX Team) a ze třetího Dušan Drdaj (PP Racing).  Z důvodu termínové kolize znovu neuvidíme na startu čtvrtého Maxe Nagla (Haas Racing Team). Páté a šesté místo zaujímá jihočeská dvojice Martin Michek (HT Group Racing Team) a Rudolf Plch (Promoto Husqvarna Racing Team). Po absenci na prvním závodě drží sedmé místo Slovák Šimon Jošt (Osička MX Team). Do nejlepší osmičky se po Kramolíně propracoval také Rudolf Weschta (Air Power).

MX2

Pořadí na čele třídy je velice vyrovnané. Se 124 body a červenou tabulkou dorazí na závody lídr Adam Dušek (KRTZ motorsport). Na záda mu šlape hned několik pilotů. Druhý Jan Wagenknecht (HT Group Racing Team) ztrácí 8 bodů a třetí Martin Venhoda (Q Racing Team) je nedaleko za ním. Pozice je v ohrožení také od slušně rozjetého Tomáše Kohúta (Osička MX Team), který je před Petrovicemi čtvrtý. Na průběžné páté místo se propadl Daniel Mandys (MTX Racing Team). Průběžná šestá pozice patří Jaroslavovi Katriňákovi (CEMF), kterého může bodově potrápit jeho krajan Denis Poláš (Rentor motorsport). Osmičku nejlepších uzavírá juniorský závodník Tomáš Pikart (New2 Project).

85 ccm

S červenou tabulkou přijede do Petrovic Marek Novák (JB MX Racing). Průběžně druhým jezdcem pořadí je Martin Červenka (Orion Racing Team), kterého na posledním závodě v Kramolíně potrápila technika. Třetí místo si drží Stanislav Pojar (ÚAMK Zejax Motoklub). Hned za ním je na čtvrté pozici David Widerwill (Cermen Racing Team) a Adam Hruška (Motosport Chýnov v AČR) na páté. Šestou pozici zaujímá Jakub Zahradník (SMS Morava). Sedmý je aktuálně David Kadleček (Rentor motorpsort) a osmičku nejlepších doplňuje maďarský reprezentant Ferenc Orlov (Motosport Chýnov v AČR).

Veterán

Téměř jasným lídrem je po celé trvání letošní sezóny Petr Bartoš (Orion Racing Team). Nepovedlo se ho zatím překonat ani druhému Martinovi Žeravovi (KRTZ motorsport) a třetímu Michalovi Votroubkovi (STR Racing). Povedený start do sezóny zažívá Eduard Těšínský (sMS Střední Čechy), který je aktuálně hodnocen jako čtvrtý. Pátý je po třech závodech Zdeněk Blábolil (Promoto Husqvarna Racing Team). O šestý místo panuje souboj mezi Martinem Brádkou (4 Cross Racing) a sedmým Stanislavem Horským (SMS Jižní Čechy). Osmým nejlepším veteránem je Roman Skalka (STR Racing).

Petrovice 2022: Týmové reporty

HT Group Racing Team

Na další závod se Petrovic se těšíme! Ve třídě MX1 se po závodě v Kramolíně mírně propadl v celkovém hodnocení Patrik Liška. Patrik i jeho týmový kolega Martin Michek budou chtít v Petrovicích udělat maximum možného pro to, aby své pozice vylepšily a získali velké množství mistrovských bodů. Ve třídě MX2 ztrácí jenom několik bodů Jan Wagenknecht na vedoucího jezdce Duška. Cílem našeho pilota bude získat co nejvíce bodů a snažit se o upevnění pozice v seriálu.

Rentor motorsport

Kramolínský závod byl pro Denise Poláše ve třídě MX2 nešťastným, stejně tak jako závod MXGP v Lokti, kde nakonec neodstartoval do žádné z rozjížděk. I to bohužel k motokrosu patří, Denis je bojovník a věříme, že v Petrovicích bude znovu bodovat s nejlepší pěticí závodníků. Po Kramolíně je na průběžném sedmém místě třídy 85 ccm David Kadleček. Také on se zúčastnil MXGP v Lokti, kde absolvoval juniorskou MXGP Academy.  Z důvodu startu na německém šampionátu ADAC ho na startu v Petrovicích neuvidíme.

Orion Racing Team

Slovenský závodník Pavol Repčák se po vystoupení v Kramolíně probojoval do čela českého šampionátu nejsilnější třídy MX1, ovšem na čele je situace hodně vyrovnaná a v Petrovicích to bude určitě pro diváky napínavý souboj o průběžné vedení seriálu. Repčák jel poprvé ve své kariéře závod mistrovství světa v Lokti, načichl atmosféru a získal další cenné zkušenosti. Nestor motokrosu Petr Bartoš se ukázal v Lokti ve skupině EMX2T – potrénoval a světovou atmosféru v Lokti si náramně užil. Petr Rathouský si dal po posledním mistráku pauzu, ale v Petrovicích by v kubatuře MX2 neměl chybět. V pětaosmdesátkách se pere o evropské body letos úspěšně Martin Červenka – na dráze v Lokti byl také finálový podnik juniorských pilotů ME. Martin zde v druhé rundě vybojoval čtyři body za sedmnácté místo. V Petrovicích bude chtít napravit nezdar z Kramolína v podobě technických problémů svého motocyklu.

Haas Racing Team

Blížíme se do poloviny seriálu Kůta MM ČR motokrosu a bohužel kvůli termínové kolizi se seriálem ADAC MX Masters se závodů v Petrovicích u Karviné nezúčastníme. Max Nagl je plně koncentrovaný na závody, a v domácím šampionátu ho uvidíme až v Pacově, stejně tak Martina Vondráška ve třídě MX2.

Osička MX Team

Po trojročnej prestávke sa opäť uskutočnili MMČR v Kramolíne, kde aj naši jazdci prispeli k adrenalínovému zážitku pre množstvo divákov. Tomáš Kohút získal prvenstvo s plným počtom bodov v kategórií MX2. Martin Krč po víťazstve v druhej jazde si zabezpečil celkové druhé miesto v MX1. Šimon Jošt obsadil celkové 5. miesto, a to aj kvôli smole v druhej jazde, kde po páde celé preteky jazdil bez sedla. Naši jazdci sa stali súčasťou jedného z najprestížnejších motokrosových závodov – Majstrovstiev sveta v Lokti. V kubatúre MX2 nás reprezentoval Tomáš Kohút, ktorý potvrdil skvelú tohtoročnú formu a obsadil výborné 13. miesto v oboch jazdách. Celkovo sa umiestnil na 13. mieste. Martin Krč a Šimon Jošt štartovali v triede MXGP. Šimona Jošta už počas voľného tréningu trápili bolesti chrbta, čo mu neumožňovalo pokračovať v ďalších jazdách. Martin Krč obsadil v nabitej konkurencii jazdcov 22. a 23. miesto, kde mohol získať ďalšie cenné skúsenosti do jeho kariéry. Po víkendovej pauze pokračujeme 31. 7. v Petroviaciach u Karviné. Dúfame, že na 4. závode v Petroviciach uvidíme všetkých našich troch jazdcov, ambície do závodov sú veľké, veríme, že všetko vyjde na 100%. Tešíme sa na všetkých fanúšikov, ktorí nás prídu podporiť. Toto všetko môžeme robiť vďaka našim partnerom, za čo im patrí veľká vďaka.

MTX Racing Team

Do Petrovic jede náš tým opět ve stejném složení, a to Pavel Dvořáček (MX1) a Daniel Mandys (MX2). Pavel se v Kramolíně představil pouze v tréninkové formě, jelikož stále není doléčen ze zranění po závodě ve Sverepci. Ze stejného důvodu musel přenechat své místo jinému jezdci v Lokti, kde měl startovat ve třídě MXGP. Oba naši jezdci se tak tohoto závodního víkendu zúčastnili pouze jako diváci. Přípravou pro nadcházející závod nám tedy byly pouze tréninky. Daniel Mandys měl v Kramolíně skvělou kvalifikaci, a tak se očekával i podobný výsledek. Bohužel to ale celkově dalo na 6. místo, a v pořadí seriálu propad na pozici pátou. Cílem bude tedy tento výsledek vylepšit. Pavel to nebude mít jinak. V seriálu se bohužel nachází na 11. místem. Jelikož mu ale Petrovice sedí, bude se snažit svůj výsledek o pár příček zlepšit.

Sdílet