Mikula s Terešákem měli vydařený víkend v Lommelu

Náročná trať v belgickém Lommelu, která každoročně prověří všechny světová závodníky, přivítala o uplynulém víkendu další podnik MXGP. Na startu světových ani evropských tříd nechyběli čeští zástupci.

Ve třídě EMX 125 startovali dva čeští reprezentanti – Julius Mikula a Vítězslav Marek. Hluboký písečný okruh skvěle sedl Mikulovi, který dokázal první rozjížďku ovládnout stylem start-cíl a na své konto si připsal první vítězství ve třídě. Ve druhé jízdě odstartoval jako druhý, zapletl se však v chumlu jezdců a musel dotahovat. Ukazuje se, že příprava v zahraniční mu svědčí, protože se během několika kol dokázal vrátit a znovu atakovat pódiová umístění. Cílem projel jako čtvrtý a celkový součet bodů ho vyšvihl na celkové druhé místo! Vítězslav Marek zajel výborný výsledek v kvalifikaci. Poté se mu však nevyhnuly pády. V první jízdě po třech pádech skončil na 37. pozici. Ve druhé jízdě upadl v prvním kole z 10. místa a i přes vyražený dech dokázal dojet třicátý. Václav Janout se do závodu nekvalifikoval.

Dalšími dvěma zástupci, kteří se představili v závodě mistrovství světa MX2 byli Jakub Terešák a Petr Polák. Náročná trať sedla i Jakubovi Terešákovi, který v první jízdě zajel desátý nejlepší výsledek se ztrátou 4 sekund na devátého. Ve druhé jízdě zajížděl srovnatelné časy. Výsledkem bylo patnácté místo ve druhé jízdě a dvanácté místo celkově. Terešák si do tabulky průběžného pořadí připsal slušných 17 bodů! Petr Polák v první jízdě objel pouze pět kol a musel ze závodu odstoupit. Zpátky do jezdeckého rytmu se dostal v jízdě s pořadovým číslem dva, kdy odstartoval mezi nejlepší patnáctkou a v cíli skončil šestnáctý. Jezdec ACCR Czech Talent Teamu tak získal pět bodů.

 

Sdílet