Kramolín přivítal třetí závod Kůta MM ČR motokrosu

V rámci třetího závodu seriálu Kůta MM ČR motokrosu zavítali jezdci po tříleté přestávce do západočeského Kramolína. V neděli 10. července se tak rozburácely motory na vyhlášeném závodišti, které přilákalo velké množství diváků. Příznivci motokrosu mohli vidět povedené výkony, ale i trable, mezi které patří technické poruchy nebo pády. Věříme, že si každý našel to své!

MX1

Vítězství v závodě vybojoval Dušan Drdaj (PP Racing), který se dostal do loňské formy. První rozjížďku vyhrál, ve druhé ho v závěru potrápila technická závada na motocyklu. Podobný výkon předvedl Martin Krč (Osička MX Team) a odnesl si tak druhé místo. Sedla mu zejména druhá jízda, kde vyhrál stylem start-cíl. Celkově třetí skončil v Kramolíně Pavol Repčák (Orion Racing Team), kterého bodový zisk vyšvihl do vedení seriálu a v Petrovicích se tak představí s červenou tabulkou. Rakušan Michael Kratzer (KRTZ motorsport) získal 33 mistrovských bodů za čtvrté místo. Páté místo si z Kramolína odvezl Šimon Jošt (Osička MX Team). Jošt se nevzdal ve druhé jízdě poté, co mu po pádu přejeli motorku, do cíle dojel bez sedla a několika plastů. Na celkovém šestém až devátém místě byly výsledky velice vyrovnané a ve finále rozhodoval každý bod. Šestý skončil Rudolf Weschta (Air Power), který získal stejně bodů jako sedmý František Smola (4 Cross Racing). Bodový souboj nastal také mezi osmým Martinem Michkem (HT Group Racing Team) a devátým Pavlem Dvořáčkem (MTX Racing Team). Ze zdravotních důvodů vynechal druhou rozjížďku Lorenzo Locurcio (JD Gunnex KTM Racing Team). Body z první jízdy mu stačily na celkové desáté místo.

MX2

Plný počet bodů si z Kramolína odvezl slovenský rychlík Tomáš Kohút (Osička MX Team), který nedal žádnému ze soupeřů šanci. Nestačil na něj ani Jakub Terešák (JD Gunnex KTM Racing Team), který se divákům představil na české půdě druhým místem. Třetí místo a sympatický výsledek si ze západních Čech odvezl Jan Wagenknecht (HT Group Racing Team). Výsledky v jednotlivých jízdách si proměnili čtvrtý Martin Venhoda (Q Racing Team) a pátý Adam Dušek (KRTZ motorsport). Získané body stačily Duškovi na udržení červené tabulky lídra seriálu. Skvělým výkonem se blýskl šestý Daniel Mandys (MTX Racing Team), kterému na záda dýchal sedmý Jaroslav Katriňák (CEMF). Neztratil se ani Tomáš Pikart (NEW2 Project), jenž vybojoval osmé místo a 24 mistrovských bodů v rámci seniorského šampionátu. Do nejlepší desítky promluvil ještě devátý Jonáš Nedvěd (MS Kluky), který se do mistrovského kolotoče vrátil po vleklých zraněních. Desátý dojel Daniel Stehlík (4 Cross Racing).

85 ccm

Marek Novák (JB MX Racing) přijel do Kramolína s cílem obhájit pozici lídra seriálu. Povedlo se mu to a červenou tabulku po zisku 43 bodů stále drží. Celkově druhý skončil Jakub Zahradník (WMZ Racing Team). Trať v Kramolíně mu perfektně sedla a dokázal tak ovládnout první rozjížďku. Třetí místo si po dobrých startech a po návratu po zranění vybojoval David Widerwill (Cermen Racing Team). Povedené starty měl také Stanislav Pojar (Úamk Zejax Motoklub Chrudim), kterému bodový součet zajistil čtvrtou pozici. O pátou a šestou pozici si to rozdali týmoví kolegové. Adam Hruška (Motosport Chýnov) byl tentokrát úspěšnější než polský kolega Szymon Masarczyk (Motosport Chýnov). Německý závodník Mark Tanneberger zajel solidní výsledek a odměnou mu bylo sedmé místo. Jako osmý skončil bulharský závodník Dani Tsankov. Martin Červenka (Orion Racing Team) byl po poruše motoru donucen odstoupit hned v úvodu první rozjížďky. Body z druhé jízdy ho odsunuly na devátou pozici. Desítku nejlepších uzavřel domácí Dominik Valter (SMS Nepomuk).

Veterán

Ve veteránech zvítězil s plným počtem bodů zatím neporažený Petr Bartoš (Orion Racing Team). Bartoš se i přes bolest v oblasti zad nevzdával a opět naplno bojoval ve dvou třídách. Celkové druhé místo si z Kramolína odvezl Michal Votroubek (STR Racing). Jen málo chybělo na Votroubka jezdci KRTZ motorsport Martinovi Žeravovi, který, i přes potíže ve druhé jízdě, nakonec dojel třetí. Jako čtvrtý skončil celkově Zdeněk Blábolil (Promoto Husqvarna Racing Team). Pátý Eduard Těšínský (SMS Střední Čechy) a šestý Martin Brádka (4 Cross Racing) sváděli souboje v obou rozjížďkách. O osmé a deváté místo se poprali zkušení matadoři, kteří zasáhli i do hodnocení starších veteránů. Celkově osmý skončil Roman Skalka (STR Racing) a deváté místo bral Petr Dokoupil (KRTZ motorsport). Desítku nejlepších uzavřel Východočech Pavel Kňava.

Ve veteránech nad padesát let zvítězil Roman Skalka, druhý skončil Petr Dokoupil a třetí místo vybojoval Jan Froněk (BO Motor-Oil Racing Team).

Dalším závodem seriálu Kůta MM ČR motokrosu budou Petrovice u Karviné, kam se celý seriál přesune v neděli 31. července 2022.

Mezi Kramolínem a Petrovicemi se uskuteční ještě oblíbený podnik MXGP of Czech Republic v Lokti. Přijměte, prosím, pozvání na tento motokrosový svátek, který o víkendu 16. – 17. červenec rozburácí Loketské serpentiny. Na startu tříd MXGP a MX2 nebudou chybět ani čeští závodníci, které dobře znáte z domácích závodů. Vstupenky můžete zakoupit online zde: https://www.ticketportal.cz/event/Motocross-Grand-Prix-of-Czech-Republic.

Sdílet