Jubilejní Rally Vyškov se uskuteční v tradičním termínu

Vyškov, 7. července 2022 — Rally Vyškov letos slaví svůj jubilejní třicátý ročník, který se uskuteční, jak je v posledních letech zvykem, o prvním zářijovém víkendu. Ke svému výročí si pořadatelé připravili několik překvapení. Jedním z nich je návrat startovní a cílové rampy do prostorů Masarykova náměstí ve Vyškově.

Ačkoliv do Rally Vyškov zbývá ještě mnoho času, pořadatelé z Hanáckého rally klubu v AČR pracují na plné obrátky prakticky už od skončení loňského ročníku. „Momentálně máme povolení na všechny rychlostní zkoušky od měst, obcí a dalších institucí, kudy naše soutěž prochází. Zvláštní ustanovení k soutěži jsme předali Autoklubu České republiky a čekáme na schválení,“ říká k přípravám předseda Hanáckého rally klubu v AČR, Ing. Ladislav Petráš.

Třicátý ročník Rally Vyškov se uskuteční ve dnech 2. – 3. září 2022, přičemž v pátek 2. září soutěžní posádky absolvují seznamovací jízdy a administrativní a technické přejímky a samotný závod pak proběhne v sobotu 3. září. Stejně jako v předchozích letech je Rally Vyškov zařazena do kalendáře Rallysprint série a do hodnocení Poháru 2+, nově také do Rallysprint série historických automobilů.

„Další z novinek je také navázání spolupráce se známým designérem závodních vozů Keane Design, který se bude podílet na grafické prezentaci Rally Vyškov,“ dodal zástupce ředitele rally Michal Palásek.

„I letos chceme navázat na kladná hodnocení jak ze stran soutěžních posádek, tak ze stran činovníků automobilového sportu Autoklubu České republiky, tak i od diváků, která v posledních letech jako zpětnou vazbu dostáváme. Uděláme maximum proto, abychom laťku, jež jsme ve Vyškově nastavili, udrželi a ještě jí o kus pozvedli,“ prohlašuje ředitel Rally Vyškov Jaromír Palásek. Souhlasně pokračuje předseda Hanáckého rally klubu v AČR, Ing. Ladislav Petráš: „Chceme úspěšně propagovat město Vyškov, vyškovský region, naše partnery a další subjekty, které se na pořádání vyškovské rally podílejí. Naším cílem je znovu uspořádat zejména bezpečnou a atraktivní soutěž jak pro soutěžní posádky, tak pro diváky a jde nám především o to, aby se všichni na Rally Vyškov vždy rádi vraceli.“

Další novinky budou pořadatelé postupně zveřejňovat v nejbližší době. Veškeré informace o Rally Vyškov 2022 jsou průběžně aktualizovány na webové stránce www.rallyvyskov.cz. Zajímavý obsah je možné sledovat také na profilech Rally Vyškov na Facebooku nebo Instagramu.

Sdílet