Čermák s Baxem stále drží červenou tabulku

Další závod FIM Mistrovství světa v sajdkárkrosu provázelo v belgickém Lommelu různorodé počasí. Jezdci i přihlížející diváci museli počítat s horkým sluncem, ale i přívalovými lijáky. Déšť udělal trať v Lommelu více náročnější, než obvykle bývá. Na startu nechyběla ani holandsko-česká posádka ve složení Etienne Bax a Ondřej Čermák.

V první jízdě se posádce s českým reprezentantem podařilo výborně odstartovat a usadit se v čele. Bax s Čermákem si vytvořili téměř 10s náskok, než je začala stahovat posádka Julian Veldman a Glenn Janssens. Přiblížit se jim podařilo ve třináctém kole, kdy náskok vedoucího Baxe zmenšili na 4 sekundy. Bax se ale nevzdával a svou pozici si udržel až do cíle.

Start do druhé jízdy vypadal obdobně, ale v první zatáčce se stal hromadný pád několika posádek. Trvalo téměř minutu, než se jezdci dostali z hromadné změti. Čermák s Baxem měli poškozený závodní speciál a v polovině závodu se pohybovali na desátém místě. Bax však tlačil a dokázal vybojovat čtvrté místo.

Svou pílí si posádka zajistila jen těsně červenou tabulku, když v Lommelu skončili jako stříbrní a stále jsou ve vedení šampionátu. O pouhé 4 body za nimi je však v průběžném hodnocení posádka Kert Varik a Lari Kunnas. Bodový kontakt neztrácí aní Julian Veldman s Glennem Janssensem, kteří jsou třetí.

Další závod čeká světové závodníky o nadcházejícím víkendu v estonském Lange.

Sdílet