Filip Salač v tréninku sedmý a desátý

Dnes odstartoval volnými tréninky program jedenáctého závodu letošního seriálu MotoGP, který se odehraje v holandském Assenu. Nechybí zde ani kategorie Moto2 se stájí Gresini Racing, jejímž jezdcem je také český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky Filip Salač. První trénink provázela mokrá trať, druhý naopak suchá. Filip se zde prezentoval sedmým a desátým místem, před zítřejší kvalifikací tak panuje v týmu optimistická nálada.

První trénink znamenal pro Filipa skvělé sedmé místo a hlavně potvrzení, že záda, která zradila českého jezdce při předchozím podniku v Německu, jsou již v optimální kondici. Druhá trénink již byl ve znamení suchého povrchu, a i zde se Salačovi dařilo. Výsledkem bylo desáté místo a pozitivní vyhlídky do sobotní kvalifikace. Cílem českého jezdce ve třetím volném tréninku samozřejmě bude přímý postupu do druhé části kvalifikace.

„Dnes byl dobrý den. Ráno na mokru jsem odjel celý trénink, důležité pro nás bylo, že záda byly v pohodě. Zrychloval jsem každé kolo více a více, bylo z toho sedmé místo. Za mě i za tým spokojenost. Ve druhém tréninku hned od začátku bylo sucho, cítil jsem se hodně dobře na motorce, tempo bylo dobré a zajížděl jsem slušné časy. Bohužel když jsme dali novou pneumatiku na zrychlení, tak se mi to nepovedlo. Sektorově bych byl pátý, ale to nevadí, zítra bude důležitější den, jsme rychlí, motorka funguje, už se nemohu dočkat soboty, strašně mě to baví. Uvidíme, jaké budou podmínky zítra,“ okomentoval první den Filip Salač.

Páteční program je tedy pro jezdce kategorie Moto2 minulostí. Zítra dopoledne se rozhodne o přímých postupujících do Q2, ostatní jezdci budou muset zabojovat v Q1. Jaké místo na gridu český zástupce získá pro start do nedělní velké ceny, to se dozvíme v sobotu odpoledne středoevropského času.

Sdílet