Hustopečská bitva skončila vítězstvím Kopeckého

Nádhernou bitvou doslova až do posledních měřených metrů vyvrcholil letošní 17. ročník Agrotec Petronas Rally Hustopeče 2022. Z celkového vítězství se nakonec radovala posádka Jan Kopecký – Jan Hloušek na Škodě Fabii Rally2 Evo, absolutorium si ale zaslouží i další dvě dvojice, které stanuly na stupních vítězů.

Kopecký v závěrečné sekci dokázal udržet své průběžné vedení a nakonec byl v cíli o 6.3 sekundy rychlejší dvojice Václav Pech – Petr Uhel na Fordu Focus WRC, o dalších 5.2 vteřiny zpět pak skončili bronzoví Filip Mareš s Radovanem Buchou na Fabii Rally2 Evo. Ti zároveň vybojovali prvenství v rámci hodnocení mistrovství Slovenska.

Čtvrtý Dominik Stříteský dnes bez problémů uhlídal svou čtvrtou příčku před Polákem Gzegorzem Grzybem a Jaroslavem Melichárkem, které ale zajímal především vlastní souboj o body v rámci šampionátu našich východních sousedů. Z šesté příčky nakonec odstoupil na poslední zkoušce Miroslav Jakeš.

Klasifikaci vozů s jednou poháněnou nápravou jasně opanovali Jaromír Tarabus s Danielem Trunkátem před Robertem Hordossym a Štěpánem Palivcem (všichni Peugeot 208 Rally4). O třetím místě Lukáše Frány se rozhodlo až na posledním rychlostním testu, po němž dokázal přeskočit Kryštofa Zpěváka.

Dalším podnikem SONAX Mistrovství České republiky v rally bude ve dnech 9.-11. červenec tradiční Bohemia Rally Mladá Boleslav.

Sdílet