Kemp pro závodníky Racer Buggy

Čtvrtý květnový víkend – 28. a 29. 5. 2022 – uspořádalo středisko mládeže Autoklubu ČR společně s pořadateli z Automotoklubu v AČR Dobřany v Orlických horách kemp a volné tréninkové odpoledne pro závodníky Racer Buggy. Vzhledem k tomu, že se jednalo o předzávodní termín, poptávka po trénování byla veliká. S novou závodní sezónou přibyly do světa autokrosu i nějaké nové tváře, ty známé přestoupily o kategorii výše, a tak nebylo divu, že účast na kempu byla úctyhodná. Celkem se ho zúčastnilo 16 vozů, z toho 6 vozidel kategorie RB 250, 6 kategorie RB 125 a 5 kategorie RB 160.

Program kempu započal hned v pátek večer, kdy po prezenci proběhlo zapálení táborákového ohně, opékání buřtů a večerní venkovní promítání dokumentu o naší autokrosové legendě Jaroslavu Hoškovi, Fenomén Hošek.

V sobotu po snídani se účastníci pustili společně s Natálií Švorcovou do teoretické a praktické sportovní přípravy malého autokrosového závodníka. Od 14.00 hodin byl vyhlášen volný trénink, který si jezdci náramně užili. Vzhledem k rozdělení do jednotlivých skupin mohli jezdci trénovat víckrát po delších časových intervalech. Ze začátku byla trať pokropena deštěm, ale nakonec počasí vyšlo vstříc a z větší části odpoledne svítilo slunce.

V 18 hodin byla v místním „dřeváku“ po lahodné večeři připravena volná zábava s muzikou. Děti si společně s rodiči mohly také zkusit zahrát softbal, který je nakonec tak bavil, že se hrál až do úplné tmy, dokud na míček bylo vidět.

Na snímku vlevo Petr Nikodém, vpravo Jakub Novotný.

„V neděli ráno nás v Dobřanech navštívily jedničky českého autokrosu, Petr Nikodém a Jakub Novotný, kteří si pro nás připravili zajímavou besedu o jejich začátcích v divizi Racer Buggy, ale i současném závodění,“ popsala Natálie Švorcová, spoluorganizátorka kempu. Po besedě se všichni přesunuli ke stolům s nedělním obědem a pochutnávali si na domácí svíčkové.

Odpolední program byl jasný, sbalit si věci a vrátit se zase zpátky domů. To se ale většině závodníků a rodičů nechtělo, a tak se šli společně rozloučit poslední kempovou aktivitou, tentokrát ještě i s Petrem a Jakubem, dětmi oblíbeným softbalem.

„Na závěr bych chtěla poděkovat pořadatelům, kteří se na přípravě kempu podíleli a také všem účastníkům,“ uzavřela Natálie Švorcová.

 

 

Sdílet