Motokrosoví reprezentanti závodili ve Francii

Francouzské Ernée hostilo o víkendu další podnik FIM Mistrovství světa v motokrosu MXGP doplněný o vložené závody mistrovství Evropy. Na startu nechybělo ani několik českých reprezentantů. Ve třídě MX2 to byla stálice Petr Polák (JM Honda Racing) a Jakub Terešák (JD Gunnex KTM Racing Team). V evropské třídě EMX250 se na body dostal Jan Wagenkencht (HT Group Racing Team) a v nabité třídě EMX125 nechyběl na startu Julius Mikula s Vítězslavem Markem (Cermen Racing Team).

Petr Polák zajel ve třídě MX2 výborný výsledek při kvalifikačním závodě, kdy skončil osmý. Měl tak dobrou výchozí pozici pro start do jednotlivých rozjížděk. Do obou dobře odstartoval, ale z té první musel odstoupit. Ve druhé rozjížďce se dlouho pohyboval v nejlepší desítce. Pod cílovou vlajkou projel jako dvanáctý a získal tak 9 světových bodů. Jakub Terešák zajížděl vyrovnané výkony v obou jízdách, když bral 4 body v první jízdě a 5 bodů v jízdě druhé.

V evropských dvěstěpadesátkách byl Jan Wagenknecht jediným zástupcem z České republiky. V jednotlivých jízdách atakoval bodované pozice, ale za závodu si žádné body neodváží. Naopak si odváží obrovské množství zkušeností do dalších závodů.

Celkové sedmé místo získal ve třídě EMX125 Julius Mikula, kterému francouzská trať sedla a na své konto si připsal 27 bodů. V první jízdě se mu nevyhnul pád po startu a musel si tak zastavit v pitline pro výměnu brýlí. Náročný víkend měl Vítězslav Marek, který z Francie nepřivezl žádný bod. V první jízdě ho na náročné bahnité trati potkal v kopci pád a s traťovými komisaři dostávali do zbytku jízdy motorku z trati.

Sdílet