Poslední hodiny do uzávěrky „rally mezi vinohrady“

Podvečer 6. června 2022 bude poslední možností pro přihlášení na AGROTEC PETRONAS rally v Hustopečích. Čtvrtý závod českého i slovenského šampionátu proběhne 17. – 18. června 2022. Sedmnáctý ročník hustopečské soutěže bude zároveň hostit účastníky Mistrovství FIA Zóny střední Evropa (CEZ), stejně jako posádky historických vozidel.

 Organizační tým pod vedením Martina Rady, ředitelky Petry Mynářové a jejího zástupce Bořivoje Plška naplňuje koncept legendárního soutěžáka a dlouholetého ředitele rally Rudolfa Kouřila. Z jeho pera vzniklý harmonogram obsahuje každý den po třech rychlostkách, vždy ve dvou sekcích. Ze šesti rychlostních zkoušek se odjede v tradičním formátu jediná – Šitbořická. Ostatních pět prošlo změnami. Buď se jede v opačném směru, nebo se zařazením nových šotolinových úseků, případně kombinací obojího. První sekci tří měřených úseků (Vlčí dolina, Němčičky a Kurdějov) posádky odjedou v páteční podvečer za denního světla. Druhá sekce bude vyžadovat montáž přídavných světlometů. O to lepší světelná show se řvoucími motory soutěžních speciálů čeká na fanoušky. V sobotu se odstartuje na klasické rychlostce Starovice, následovat bude test Šitbořice a sekci zakončí nejdelší zkouška soutěže Diváky (20,65 km).

„Rudovu započatou práci jsme jako jeho kolegové a kamarádi dotvořili do finální podoby harmonogramu. Snad se nám vše povedlo, jak si to Ruda přál. Nechceme ho zklamat. A věříme, že budou spokojeny s průběhem celé soutěže i posádky. Fanouškům předem děkujeme za disciplínu,“ říká zástupce ředitele Agrotec Petronas rally Bořivoj Plšek.

Jak už jsme zmínili v úvodu, pouze hodiny zbývají do uzávěrky přihlášek Agrotec Petronas rally. Ta je stanovena na 6. června v 18 hodin. Pořadatelé aktuálně evidují kolem osmdesátky přihlášek, mezi kterými nechybí čelní posádky hodnocení českého i slovenského šampionátu. Jmenovitě lídr českého šampionátu a jezdec AGROTEC Škoda Teamu Jan Kopecký (Škoda Fabia Rally2 evo), obhájce loňského prvenství Václav Pech (Ford Focus WRC), loní třetí Filip Mareš a rychlí mladíci Dominik Stříteský a Adam Březík. Poprvé v sezóně je přihlášek i Miroslav Jakeš, jenž osedlá Ford Fiesta Rally2.

 

Sdílet