Devět Čechů pojede v Lokti o body v mistrovství světa v sajdkárkrosu!

Devět českých jezdců postoupilo z kvalifikace do nedělních jízd druhého podniku mistrovství světa v sajdkárkrosu. Do proslulých loketských serpentin se závody na těchto strojích vrátily po dlouhých jedenadvaceti letech a na startu se objevilo rekordních 38 posádek. Doplnilo je 25 jezdců na čtyřkolkách (quad), kteří usilovali o body do evropského šampionátu.

V první kvalifikační jízdě sajdkár byli nejrychlejší Nizozemec Julian Veldman s belgickým spolujezdcem Glennem Jenssensem. Vítězové prvního podniku MS Nizozemec Etienne Bax s Ondřejem Čermákem měli nepovedený start, ale z osmé příčky se dokázali probít na třetí v cíli. Přímý postup si zajistili desátým místem také Robert Diblík s Michalem Gábor, což je aktuálně vedoucí posádka českého mistrovství.

Z druhé kvalifikační jízdy si místo na nedělním startu zajistil Belgičan Jason van Daele s Čechem Miroslavem Zatloukalem. Postup neunikl ani dvojici Jan Boukal a Radek Vitoň. Smolařem byl Lukáš Černý závodící s Francouzem Bastienem Chopinem. O přímou účast je připravily potíže s motorem v posledním kole. Náladu si spravil v závodě poslední šance, odkud se protáhli na nedělní start takéí bratři Tomáš a Jakub Vejchodové.

První závodní jízda evropských čtyřkolek byla strhujícím soubojem obhájce titulu a suveréna této disciplíny Kevina Saara z Estonska, který o 0,444 sekundy nestačil na vítězného Nora Christophera Tversena. Z deseti českých jezdců na startu se do první desítky vešli sedmý Zdeněk Poláček a desátý Jakub Kostelecký. Hned za ním se na dalších místech seřadili Adam Tuček, David Sůsa a Jiří Kašpar.

Čtyřkolkáře čekají v neděli dvě jízdy, stejně jako účastníky MS sajdkár. Tady se bude prát o vítězství a šanci na titul především Ondřej Čermák, kterého jistě potěší velká podpora domácích fanoušků.

Program neděle – 11.30 ME čtyřkolek, 2. jízda, 13.00 MS sajdkárkros, 1. jízda, 14.00 ME čtyřkolek, 3. jízda, 15.45 MS sajdkárkros, 2. jízda.

 

Sdílet