Polák s Terešákem závodili na Sardinii

Osmé kolo MXGP se konalo na náročné pískové trati Riola Sardo na Sardinii. Po celý závodní den panovali na trati náročné podmínky a jezdci se na ní museli poprat s velkou teplotou a vysokým závodním tempem. Na závodech nechyběli reprezentanti ve třídě MX2 Petr Polák s Jakubem Terešákem.

Jakubovi Terešákovi, jezdci JD Gunnex KTM Racing Teamu, nevyšly starty podle představ. Po startu se v obou rozjížďkách pohyboval kolem sedmnáctého místa, během závodu se však dokázal dostat na patnácté místo. Právě číslo 15 bylo Jakubovým po celý závodní den. Celkově skončil také patnáctý a se ziskem 12 bodů se posunul na průběžné 24. místo v seriálu MX2.

Petr Polák, člen ACCR Czech Talent Teamu a JM Honda Racing, dokázal bodovat v obou jízdách. Při prvním závodě atakoval nejlepší patnáctku. Pod cílovou vlajkou nakonec dojel jako šestnáctý. Do druhé jízdy opravdu výborně odstartoval, byl na sedmé pozici. Vysoké tempo a teploty byly pro jezdce fyzicky náročné. Petr nakonec dokončil druhou rozjížďku jako devatenáctý. Celkově byl hodnocen na 18. místě.

Závod ovládl francouzský závodník Tom Vialle před Belgičanem Jago Geertsem a Francouzem Thibaultem Benistantem.

Za dva týdny pokračuje světový šampionát devátým podnikem ve Španělsku.

Sdílet