Filip Salač si připsal jeden bod

V neděli 15. května vyvrcholil letošní sedmý závod světového šampionátu silničních motocyklů. V závodě nechyběl v kategorii Moto2 Filip Salač, český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky. Ten startoval z osmé řady, ale zpomalily ho technické problémy v úvodu závodu. Nakonec získal dobrou rychlost a cílem projel jako patnáctý.

Ranní warm-up znamenal pro Filipa šestnácté místo. Kvůli chladnějšímu počasí asfalt více klouzal, ale i tak byl český reprezentant spokojený. Bohužel ještě před startem závodu Filip cítil, že jeho motocykl nemá optimální výkon. To bohužel mělo vliv i na úvodní kola, kterými se Salač doslova protrápil. Když se problém podařilo vyřešit, přišel těžký highsider, který naštěstí ustál. Do cíle závodu ale dojížděl s bolestmi, a tak je výsledek více než dobrý. Patnácté místo pro něj znamená další bod do hodnocení kategorie Moto2.

„V ranním warm-upu bylo hodně chladno oproti včerejšku a dost to klouzalo. Nastavení motorky do závodu bylo uspokojivé a těšil jsem se. Bohužel už v najížděcím kole jsem pociťoval, že motorka nemá výkon, jaký by měla mít a šla hodně málo do otáček. Týmu jsem to řekl na startu, bohužel na nic nepřišli. Měl jsem kvůli tomu špatný start a prvních pět kol mi motorka jela na 70 % výkonu. Ukázalo se, že bylo špatné jedno čidlo na motoru. Po pátém kole začala stíhací jízda, ale dostal jsem highsider v poslední zatáčce. Naštěstí jsem to ustál, ale dostal jsem ránu helmou do kapoty a po celý zbytek závodu mi tekla krev z nosu a špatně se mi dýchalo. Po dojezdu jsem vypadal jak Freddy Krueger. I tak jsem se závodem spokojený. Následné tempo po vyřešení problému s výkonem bylo dobré, držel jsem se Viettiho a časy byly hodně dobré. Tento závod nám pomůže do budoucna, nasbírali jsme spoustu dat, jezdil jsem i sám docela stabilní kola, škoda toho začátku. Už se strašně těším do Mugella, jsem teď rozjetý a psychicky dobře naladěný. Děkuji týmu, škoda technické chyby, ale bohužel s tím nic neuděláme,“ okomentoval sedmý závod sezóny Filip Salač.

Kolotoč MotoGP teď čeká závod v Mugellu za dva týdny. V Itálii jezdci do závodu odstartují v neděli 29. května. Jak se zde Filipovi bude dařit, to se dozvíme přesně za dva týdny.

Sdílet