ZÁMECKÝ VRCH S REKORDNÍ ÚČASTÍ

Po roční přestávce se do kalendáře Mistrovství České republiky v závodech do vrchu vrací populární Zámecký vrch MANN-FILTER v Náměšti nad Oslavou. A je to návrat ve velkém stylu. Do jednačtyřicátého ročníku tohoto tradičně květnového závodu je přihlášeno 160 jezdců z našeho domácího šampionátu, České Trofeje a série Maverick Hill Climb Czech.

Zámecký vrch zná velmi dobře každý fanoušek závodů do vrchu. Zdejší trať sice nepatří k nejdelším, což ale plně nahrazuje neopakovatelnou atmosférou. Do Náměšti se prostě všichni těší. O tom svědčí i fakt, že po spuštění přihlášek byla brzy překonána stovka přihlášených. Pořadatel musel přistoupit k regulaci zájemců a zařazení některých jezdců mezi náhradníky. „Musím říci, že nás takový zájem překvapil, pochopitelně v dobrém. Zámecký vrch pořádáme už mnoho let, ale letošní ročník je, co se týče účasti rekordní. Museli jsme tomu přizpůsobit časový harmonogram a organizaci celého podniku. Je to výzva, ale jsem přesvědčen, že to s celým pořadatelským týmem zvládneme,“ prozradil ředitel závodu – Ivan Rybníček.

Na startu nebude chybět Marek Rybníček se svým speciálem KTM X-BOW GTX. Na domácí trati startoval poprvé v roce 2003 a od té doby nevynechal ani jeden ročník Zámeckého vrchu. „Zatím to vypadá, že nás kromě jezdeckého obsazení čeká také rekordní počet diváků. Do Náměšti se chystá spousta fanoušků a je to mimo jiné i doprovodným programem. Se svým drifterským speciálem pojede tradičně Michal Reichert a jako předjezdec se představí také Tomáš Enge, který v Náměšti už nějakou dobu žije. Jinak mě osobně čeká velmi náročný víkend. Přijede za námi spousta hostů a přátel, navíc pomáhám tátovi s organizací podniku, takže z tohoto pohledu je domácí podnik opravdu velkou výzvou.“

Trať podniku Zámecký vrch MANN-FILTER měří 2030 metrů, má převýšení 106 metrů a čtrnáct zatáček. Vzhledem k počtu přihlášených startují tréninkové jízdy už v 8:00 hodin.

Sdílet