Milan Sitnianský si z Itálie odváží bronz

Prvního závodu FIM Mistrovství světa v supermotu se zúčastnil český reprezentant Milan Sitnianský. Závod nesoucí název GP of Piemonte přivítal 26 závodníků z devíti zemí v nejsilnější třídě S1GP.

Aktuálně jediný stálý účastník z České republiky už v tréninku ukazoval, že jeho časy budou atakovat pódiová umístění. Ve volném tréninku bral třetí nejlepší čas a ztrácel jenom 9 desetin sekundy na prvního Marca Reiner Schmidta. V měřeném tréninku ho jenom těsně předjel v Čechách dobře známý Lukas Hollbacher.

Race One ovládl, stejně jako kvalifikaci, německý reprezentant Marc Reiner Schmidt. Milan Sitnianský skončil jako čtvrtý a získal 18 bodů. Při druhém závodě, který nese název Fast Race, se Sitnianský posunul na třetí místo, kde se o 20 mistrovských bodů popral s domácím Eliou Sammartinem. Poslední závod Superfinále znovu přinesl našemu závodníkovi třetí pozici.

Na prvním závodě byl neomylný Marc Reiner Schmidt, který si za 80 bodů odvezl zlatý pohár. O deset bodů méně získal legendární nestárnoucí Thomas Chareyre. Milan Sitnianský si ziskem 59 bodů a celkového třetího místa zajistit dobrý výchozí bod do zbytku sezóny.

Další závod FIM Mistrovství světa v supermotu čeká na závodníky o víkendu 7. a 8. května 2022 na španělském okruhu Alcarras.

Sdílet