Zasedání FIA zóny Střední Evropa v Praze

V úterý 5. dubna 2022 se v klubovém domě Autoklubu ČR konalo zasedání středoevropské zóny Mezinárodní automobilové federace FIA – Central European Zone. Jednání se účastnil viceprezident FIA a koordinátor pro Evropu Manuel Aviñó a zástupci devíti národních federací.

Zasedání řídil Jan Šťovíček, prezident hostitelského Autoklubu České republiky a člen Světové rady motoristického sportu FIA. „Šlo o první jednání zástupců středoevropské zóny FIA po prosincovém zvolení nového vedení Mezinárodní automobilové federace. Představili jsme a diskutovali plán koncepce, kterou chce FIA jít v dalších letech. Jde o změnu správy, řízení a struktury, naším společným cílem je rozvoj podpory motorsportu a národních federací. Zároveň se jednalo o koordinační schůzku před zahájením letošní sezóny. Jsem rád, že zasedání se neslo ve velmi konstruktivním a pozitivním duchu,“ zhodnotil Jan Šťovíček.

Členy FIA Central European Zone je šestnáct národních federací, výsadní postavení má Autoklub České republiky, který je pověřen vedením sekretariátu a administrace.

Sdílet