Filip Salač si připsal první body v Moto2

V neděli 10. dubna vyvrcholil letošní čtvrtý závod světového šampionátu silničních motocyklů. V závodě nechyběl v kategorii Moto2 Filip Salač, český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky. Ten startoval ze sedmé řady, ale v závodě plném pádů předvedl stabilní výkon a připsal si první dva body v letošní sezóně za čtrnácté místo.

Ranní warm-up znamenal pro Filipa jedenácté místo, ale i technické problémy s motocyklem. Ty bohužel českého jezdce neopustily ani v zahřívacím kole závodu. Musel tak být opatrný, a právě to byl možná základ jeho bodového úspěchu. Hned v prvním kole upadlo několik jezdců, kterým se Salač musel vyhnout a odjížděl jako poslední. Poté se postupně posouval vpřed a přes fyzické vyčerpání zabojoval v samotném závěru. Výsledkem bylo předjetí Itala Fenatiho v posledním kole a čtrnáctá pozice v cíli.

„Dnešní ranní warm-up byl super, jel jsem časy, které jezdila nejlepší pětka. Bohužel motorka padala do falešného neutrálu, před závodem tak byl docela stres, zda se vše zvládne opravit. Měnilo se okolo motoru hodně věcí, ale hned ve warm-up lapu mi tam zase spadl neutrál, celý závod jsem musel jet hodně opatrně, hlavně, když jsem dával jedničku, aby to nepadalo do neutrálu. Nejspíše byla ohnutá vidlička. Start závodu jsem měl tragický, v první zatáčce jsem se vyhýbal kolizi a jel až úplně poslední. Pak jsem se dostával dopředu, ale od desátého kola jsem fyzicky nemohl. Nevím, jestli je to antibiotiky, každopádně jsem byl úplně vyčerpaný. V posledních třech kolech jsem pomalu viděl hvězdičky, i tak se mi však podařilo v posledním kole předjet Fenatiho a byl jsem opravdu rád, že závod končí. Dnes jsem si opravdu sáhl na dno. Dal jsem do toho úplně všechno, zároveň mě to ale strašně mrzí, protože výsledek mohl být mnohem lepší, nemuseli to být body za to, že spadlo hodně jezdců. Já tento výsledek neberu, i když body to jsou a historie se na to neptá, tak mě to mrzí, protože motorka jela skvěle a dnes měla určitě na víc. Teď poletím domů a musím se dát do kupy. Narvu se vitamíny, abych byl zase ve formě a mohl se soustředit na Portimão,“ okomentoval čtvrtý závod sezóny Filip Salač.

Kolotoč MotoGP teď čeká jeden víkend pauza. Grande Prémio Tissot de Portugal odstartuje v neděli 24. dubna a jezdci se zde utkají o další světové body. Jak se zde Filipovi bude dařit, to se dozvíme přesně za dva týdny.

 

Sdílet