Filip Salač má za sebou první tréninky v USA

Dnes odstartoval volnými tréninky program čtvrtého závodu letošního seriálu MotoGP, který se odehraje v rámci Red Bull Grand Prix Of The Americas. Nechybí zde ani kategorie Moto2 se stájí Gresini Racing, jejímž jezdcem je také český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky Filip Salač. Tomu se podařil především druhý trénink, kde obsadil sedmnácté místo.

První trénink znamenal pro Filipa pozici těsně za hranicí třetí desítky. Do druhého tréninku přes nevolnost dal všechno a výsledkem bylo sedmnácté místo. Opět porazil svého týmového kolegu i řadu loňských soupeřů z Moto3.

„Dnes byl poměrně dobrý den. V prvním tréninku jsem se seznamoval s tratí na této motorce. Bohužel pak při druhém výjezdu jsem měl problémy s přední brzdou. Ten jsme naštěstí do druhého tréninku vyřešili. První výjezd jsem kroužil sám a do toho dalšího, kdy jsme dali měkčí gumy, jsem se snažil chytit rychlejších, což se poměrně povedlo. Zajel jsem docela dobrý čas, sice pozice pořád není taková, jakou bychom chtěli, ale určitě tam byl pokrok dopředu. Bohužel mi není úplně dobře, jsem zvědavý, jak se s tím závodem poperu. Mám až do příští středy antibiotika, protože mám angínu. Jsem hodně slabý, každopádně ještě uvidíme, jaké to bude zítra a v průběhu víkendu dále,“ okomentoval první den Filip Salač.

Páteční program je tedy pro jezdce kategorie Moto2 minulostí. Zítra dopoledne se rozhodne o přímých postupujících do Q2, ostatní jezdci budou muset zabojovat v Q1. Jaké místo na gridu český zástupce získá pro start do nedělní velké ceny, to se dozvíme v sobotu ráno středoevropského času.

Sdílet