Autoklub ČR pro děti S Ukrajinou v srdci

V neděli 3. dubna 2022 se klubový dům Autoklubu ČR otevřel ukrajinským dětem. Ve spolupráci s Česko-Ukrajinskou společností přímé podpory se tady konalo zábavně herní odpoledne, které si přišlo užít se svými maminkami nebo babičkami přes 120 dětí.

Program zahájil ve Smetanově sále přivítáním prezident Autoklubu ČR Jan Šťovíček. Připomněl, že v klubovém domě od jeho otevření před více než devadesáti letech pravidelně pořádají akce pro nejmenší. Autoklub ČR jako pevná součást naší občanské společnosti pomáhá tradičně tam, kde je potřeba. Když vznikla myšlenka na uspořádání programu, který v nelehkých chvílích dětem a jejich blízkým přinese alespoň chvíli radosti a úsměvu, neváhal ani chvíli.

Pro děti bylo připraveno animační pásmo písniček a her s kouzelnými pohádkovými postavami. A v předsálí byl zajištěn informační stánek dopravní výchovy BESIP, ve kterém každý zájemce obdržel bezpečnostní reflexní prvek, ať již to byla nálepky, náramky, nebo tkaničky. Autoklub ČR dětem představil i sportovní exponáty – motokáru a formuli, které jsou vystaveny ve druhém patře před sekretariátem.

Závěr patřil záplavě žlutých a modrých balonků, které zaplnily sál. Super akce!

Sdílet