Filip Salač v kvalifikaci třiadvacátý

Do svého dalšího pokračování se dnes rozjel třetím podnikem letošní světový šampionát silničních motocyklů MotoGP na okruhu Termas de Río v Argentině. Na trať opět vyjel v kategorii Moto2 Filip Salač, český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky. Na programu byly dnes volné tréninky a kvalifikace. Filip měl v tréninku problémy s motocyklem a o své místo musel zabojovat při Q1. V té se mu bohužel nepodařilo postoupit a zítra ho čeká start z 23. pozice.  

Dnes přidělala týmům světového šampionátu problémy logistika při převozu věcí do Argentiny. Jezdci do volných tréninků startovali doslova na čerstvě vyložených motocyklech a někteří zvládli jen jeden z nich. Mezi nimi bohužel byl i náš Filip Salač, který se po slibném začátku pohyboval na hranici nejlepší patnáctky, ale poté ho přibrzdily potíže s motocyklem. Prakticky tak přišel o jeden z tréninků a nepostoupil přímo do druhé části kvalifikace. V Q1 obsadil deváté místo a postup se tak nekonal ani v tomto případě. Opět však porazil svého týmového kolegu Zacconeho a nasbíral zkušenosti na stále ještě pro něj novém motocyklu Kalex.

Dnes byl složitý den pro všechny. Teprve dnes v noci okolo třetí ráno dorazily bedny s motocykly a tým tak byl celou noc vzhůru, protože připravoval boxy a motorky. Za to bych jim chtěl moc poděkovat, klobouk dolů před nimi. První trénink byl dobrý, pohyboval jsem se okolo patnáctého místa. Jezdil jsem sám a pocit s motorkou i rytmus byl dobrý. Bohužel ve druhém tréninku se mi rozbila brzdová pumpa a celý trénink jsme laborovali čím to bude. Zkoušeli jsme měnit brzdové destičky, ale nic nepomáhalo. Až když jsme vyměnili pumpu a třmeny, tak se to vyřešilo. Přišel jsem tím o jeden volný trénink, což není dobré u závodu, který má jen dva volné tréninky. Nebyl jsem od postupu daleko, dal jsem do toho všechno, ale i tak jsem skončil v Q1. Uvidíme zítra, nejsem bohužel úplně zdravý, protože mě od včera trápí nějaká střevní chřipka. Není mi úplně dobře, ale bude to zítra hodně dlouhý závod, pokusím se dostat dopředu a dojet závod. Kdyby se podařil třeba jeden bod, tak by to bylo super,“ okomentoval dnešní den Filip Salač.

Souboj o vítězství v zítřejší Velké ceně rozehrají jezdci kategorie Moto2 od 18:20 hodin středoevropského času. Výsledky a Filipův komentář se dozvíte jako první na facebooku Czech motorsport.

Sdílet