Dva zámořské závody čekají tým Gresini Moto2

Dvojitý závod v Americe čeká tým Gresini Racing Moto2 a jeho jezdecké duo Alessandro Zaccone a Filipa Salače. První závod čeká na jezdce 3. dubna na argentinském okruhu Termas de Río Hondo. O týden později se přesunou do amerického Texasu na okruh nesoucí příznačný název Circuit Of The Americas.

Do Argentiny se závody vrací po dvou letech a pro Alessandra Zaccone to bude poprvé, kdy se na 4,8 kilometrů dlouhý okruh postaví. Premiéra ho čeká i v Americe. Filip Salač zná dobře oba okruhy. V Americe se vloni kvalifikoval jako sedmý, ale závod nedokončil kvůli pádu. Letos ho čeká v nové třídě rychlejší tempo, ale jezdec se startovním číslem #12 je připraven bojovat od prvního kola.

„Nemůžu se dočkat toho, až se vrátíme do Argentiny! Je tam jeden z mých nejoblíbenějších okruhů a jsem si jistý, že v Moto2 to bude ještě větší zábava. V posledních dvou závodech jsme ukázali rychlost, ale stále potřebujeme udělat ještě jeden krok, abychom mohli začít bodovat. V Americe to bude složitější, na okruhu je hodně šikan a změn směru, což zase bude na Moto2 těžší. Myslím si, že se jedná o jednu z nejnáročnějších tratí sezóny a s novým motocyklem budeme muset hodně pracovat,“ prozradil Filip před zámořskou štací.

Sdílet