Řady trenérů se opět rozšířily

Trenérská škola Autoklub České republiky přivítala na dvoudenním kurzu v termínu 19. a 20. března žadatele o zisk trenérské Licence C. V prostorách moderního hotelu Nutrend World v Olomouci byla proškolena třicítka posluchačů. Ti si prohloubili a upevnili znalosti hned v několika oborech. Mezi zájemci o zisk trenérské licence byli zástupci nejrůznějších motoristických sportů, jmenujme například motokros, silniční závody motocyklů, trial, čtyřkolky, dakar nebo plochou dráhu.

V úvodu sobotního bloku se posluchači dozvěděli všeobecné informace ke vzdělávacímu systému Trenérské školy AČR z úst garanta Mgr. Josefa Mňuka, MBA. Následovaly základy první pomoci s Lukášem Michálkem, DiS, kdy si budoucí trenéři měli možnost např. vyzkoušet, jak zraněnému motocyklistovi správně sundat helmu. Další byla přenáška o výživě a pitném režimu a sportovním tréninku s již zmíněným Josefem Mňukem. Z předchozích školení víme, že přednášky o anatomii, fyziologii a regeneraci pod vedením Mgr. Aleše Pospíšila patří mezi oblíbené a nejinak tomu bylo i tento víkend. Sobotní program zakončila Veronika Pokorná, DiS. přednáškou o suplementech ve stravě sportovce.

Nedění přednáškový blok zahájil Mgr. Aleš Doležal s výkladem o pedagogice, psychologii a sportovní přípravě dětí. Účastníci kurzu měli možnost poznat, který komunikační typ je u nich dominantní a zjistit tak, na co si dát pozor v interakcích se svými svěřenci a jejich rodiči. Tato přednáška se k překvapení všech setkala s velkým úspěchem. Sami účastníci se vyjádřili, že by se o této problematice chtěli věnovat více. Během odpoledních hodin probíhala praktická výuka sportovní přípravy pod vedením Aleše Doležala a Kristýny Mňuk.

K absolvování kurzu bylo nutné splnit závěrečný test a ústní pohovor. Do 10.4.2022 musí účastníci splnit speciální část školení a tou je seminární práce, která se týká jejich specializace a problematiky, kterou z pohledu trenéra ve svém sportu řeší.

Pro již licencované trenéry jsou připraveny doškolovací kurzy. Jejich termíny včas zveřejníme na webu Autoklubu ČR a dalších motoristických serverech, stejně tak i termíny dalších kurzů k získání Licence C.

 

Sdílet