Sezóna Enduro startuje v dubnu

Klubový dům Autoklubu České republiky byl v sobotu 12. března 2022 místem, kde se setkali pořadatelé mistrovských závodů motocyklové disciplíny Enduro. Program byl rozložen do dvou částí, v té první se diskutovala příprava nového složení Komise endura. Ve druhé části proběhlo školení pořadatelů a činovníků disciplíny. Sezóna jedné z nejúspěšnějších disciplín českého motocyklového sportu je připravena.

Petr Moravec, viceprezident Autoklubu ČR pro motocyklový sport a sportovní manažer Karel Nauš s přítomnými zástupci řešili situaci v této disciplíně po listopadové rezignaci dlouholetého předsedy Jiřího Pošíka. Všichni se shodli na tom, že je potřeba, aby se situace stabilizovala, a především vzniklo nové vedení, které převezme řízení Endura. V současné době je připraven pětidílný seriál závodů Mezinárodního mistrovství České republiky Endurosprint, který bude zahájen prvním podnikem 9. dubna 2022 v Úterý. V rámci dvouměsíční pauzy mezi úvodními podniky se uskuteční konference za přítomnosti zástupců pořadatelů, vedoucích týmů a licencovaných činovníků ohledně návrhu na nové složení Komise endura, který bude následně předložen ke schválení Prezídiu Autoklubu ČR.

Už dnes se diskutují plány státní reprezentace a příprava ekonomického zajištění disciplíny. Tyto záležitosti budou definitivně schvalovat nově zvolení členové Komise endura.

Ve druhé části tohoto pracovního zasedání proběhlo školení pořadatelů a činovníků disciplíny, které vedl Petr Císař. Přítomní probrali všechny změny, úpravy soutěžních řádů, problematiku měření času při jednotlivých závodech a problematiku v technických řádech.

 

Sdílet