Školení časoměřičů ve Vizovicích

Ve dnech 11.-12. března 2022 se tradičně ve Vizovicích, rekreačním středisku Revika, konalo školení pro časoměřiče z východní části České republiky. Organizátorem byl SK PORS plus v AČR.

Školení navazovalo na stejnou akci, která týden předtím proběhla v klubovém domě Autoklubu ČR v Praze pro časoměřiče ze západu republiky. V úvodu vystoupil generální sekretář automobilového sportu Tomáš Kunc se zhodnocením uplynulých dvou sezón a výhledem do roku 2022. Miloš Regner informoval o organizaci letošní barumky a stavu časoměrné techniky. Závodní posádka posádka Kryštof Zpěvák a Pavel Fuksa se podělila o své dobré zkušenosti při komunikaci s časoměřiči. Po seznámení se s letošními národními sportovními řády se rozvinula bohatá diskuze.

„Sobotní program byl zaměřen výhradně na praxi, v sále a tělocvičně bylo připraveno osm pracovišť s lektory,“ informoval Ota Berka, předseda komise časoměřičů AČR. Maximální pozornost zkušenějších kolegů byla věnována novým zájemcům o časoměřičské řemeslo. Na závěr organizátoři školení poděkovali novým adeptům za trpělivost, ostatním časoměřičům za aktivitu a lektorům za přípravu zdárného průběhu školení.

Foto: Ota Berka

Sdílet