Filip Salač premiérový závod v Moto2 nedokončil

V neděli 6. března vyvrcholil letošní první závod světového šampionátu silničních motocyklů. V závodě nechyběl v kategorii Moto2 Filip Salač, český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky. Ten do závodu startoval z druhé řady, ale bohužel ve třetím kole upadl a závod pro něj skončil.

Ranní warm-up znamenal pro Filipa čtyřiadvacáté místo. Před závodem byl pro své dobré postavení na startu při prvním závodě v Moto2 středem pozornosti televizních kamer. To mu bohužel štěstí nepřineslo. Po dobrém startu se sice držel na šestém místě před zkušeným Robertsem, ale poté ho zradila pátá zatáčka, ve které přišel velmi nečekaný high sider. Český reprezentant skončil mimo trať a velice těžko se zvedal zpět na nohy, ale naštěstí je v pořádku.

„Měl jsem dobrý start, byl jsem okolo pátého či šestého místa. Bohužel jsem ve třetím kole spadl a absolutně nechápu proč. Snažil jsem se pouze soupeřů držet, nejel jsem agresivně. Kopíroval jsem je a nikam nespěchal. Je pravda, že jsem trochu přebrzdil do čtvrté zatáčky, ale na datech z osudné páté zatáčky jsem měl stejnou stopu, náklon, akcelerace i rychlost, takže nechápeme, co se stalo. Strašně mě to mrzí, protože můj cíl byl dojet závod, nechtěl jsem skončit takhle. Byl to docela ošklivý pád, jsem rád, že jsem celý. Máme ještě dvacet závodů před sebou, tak doufám, že tam ukážu svůj potenciál. Děkuji všem, a ještě jednou se omlouvám,“ okomentoval první závod sezóny Filip Salač.

Kolotoč MotoGP teď čeká jeden víkend pauza. Poté se jezdci utkají o další světové body v Indonésii. Jak se zde Filipovi bude dařit, to se dozvíme v neděli 20. března.

Sdílet