Filip Salač sedmý v druhém tréninku

Dnes odstartoval volnými tréninky program prvního závodu letošního seriálu MotoGP, který se odehraje na katarském okruhu Losail. Nechybí zde ani kategorie Moto2 se stájí Gresini Racing, jejímž jezdcem je nově také český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky Filip Salač. Ten se perfektně rozjel v prvním tréninku, vše pak zúročil v FP2, kde obsadil skvělé sedmé místo!

 První trénink znamenal pro Filipa taktické kroužení na trati a sbírání kol. Těch má stále méně oproti zkušenějším soupeřům, kteří startují v Moto2 třeba již dvě nebo více sezón. Dvaadvacáté místo neznamenalo spokojenost, ale plán byl dodržen. Druhý trénink se výsledkově podařil daleko lépe. Filip s týmem zvolil měkké pneumatiky, a přestože jezdce trápil písek na trati a velmi vysoká teplota, obsadil skvělou sedmou příčku! Český reprezentant tak má velmi slušnou šanci na přímý postup do druhé kvalifikace.

„Dnes to byl těžký den. V prvním tréninku jsme se s týmem dohodli, že budu jen kroužit a najíždět kola, protože bylo horko a na trati bylo hodně od písku. Byli jsme první velké motorky, které na okruh vjely a zároveň jsme se s týmem dohodli, že to odjedeme na jedné sadě pneumatik. Jel jsem podle plánu, výsledek nebyl nic moc, ale ve druhém tréninku jsme ke konci nasadili měkkou pneumatiku a povedl se mi time attack, bylo to rychlé kolo. Také race space ze začátku byl dobrý, chytl jsem se za rychlejšími jezdci, a to mi hrozně pomohlo. Motorka funguje dobře, myslím si, že by mi to mohlo vydržet na postup přímo do Q2, protože zítra to bude zase složité kvůli vysoké teplotě, kdy se přehřívá zadní pneumatika a nemá to takovou přilnavost. Tým pracuje skvěle, jsem spokojený s dnešním dnem a už se těším na zítra,“ okomentoval první den Filip Salač.

Páteční program je tedy pro jezdce kategorie Moto2 minulostí. Zítra dopoledne se rozhodne o přímých postupujících do Q2, ostatní jezdci budou muset zabojovat v Q1. Jaké místo na gridu český zástupce získá pro start do nedělní velké ceny, to se dozvíme v sobotu odpoledne.

Sdílet