Gresini Racing před prvním závodem MotoGP

Dlouho očekávaný okamžik konečně nastal! První letošní závod na okruhu Losail, v němž oba jezdci týmu Gresini Racing oficiálně debutují v kategorii Moto2. Po skvělé práci odvedené během testů v Jerezu a Portimau je tým z Faenzy připraven čelit prvnímu závodu v plné síle. Vzrušení je velké a tým doufá, že ho bude moci přenést i na fanoušky!

Pro Alessandra Zacconeho, který v Kataru ještě nikdy nebyl, je to nová trať. Zatáčku po zatáčce bude muset jezdec s číslem 61 udělat vše pro to, aby se rychle naučil ideální trajektorie této trati. Pocit z motorky, který jsme získali během testů, je již dobrým výchozím bodem, na kterém může pracovat a udělat tak skvělý víkend.

 Naopak Filip Salač už na tomto okruhu jezdil, ale bude muset přizpůsobit svůj jezdecký styl novému Kalexu. Zkušenosti získané v Moto3 zde v Dauhá však budou pro jezdce s číslem 12 výhodou, protože bude chtít získat své první body v sezóně.

První závod sezony je za rohem a já se nemohu dočkat. Katar se mi moc líbí, mám na něj moc hezké vzpomínky a je to jedna z mých nejoblíbenějších tratí. Je to rychlý okruh, ale s motorkou Moto2 se na něm bude jezdit o něco hůře, protože při testování jsme v rychlých zatáčkách trochu bojovali. Budeme muset tvrdě pracovat, ale myslím, že v tréninku můžeme udělat velký krok vpřed a v závodě pak dosáhnout dobrého výsledku. Doufám, že vás to bude bavit,“ okomentoval své pocity před prvním závodem Salač.

Sdílet